Öğrenci Kariyeri Banner

Vizelerden Önce Yapılmaması Gereken 6 Hata!

Vizelerden Önce Yapılmaması Gereken 6 Hata!
Okullar açıldığından beri hepimiz arkadaşlarımızla özlem giderdik ve en sevdiğimiz mekanlarda dedikodunun, yaz tatilinin dibine vurduk. Gel gelelim tüm bu mutluluk sınavların gelip çatmasını bir gün bile ertelemedi. Paçası tutuşan bizler hemen planlar yapmaya başladık ve bu planlar arasında yapılmaması ve dikkat edilmesi gereken pek çok şey olduğunu unuttuk.

5

Birlikte vizelerden önce yapılmaması gereken hataları inceleyelim:

Arkadaşlarla Toplanıp Çalışmak

6

 

Grupların kütüphane ya da cafe tarzı yerlerde toplanmasının sonucu hadi bir kahve içelim demenin ardından kapatılmış kitaplara işaretken, evde toplanılması ise belli bir saatten sonra masanın üzerinde bırakılmış kitaplarla evin başka bir bölümündeki koyu gece muhabbetlerine işarettir.

Çalışmadan yeterli verimi almak isteyen arkadaşlar kesinlikle ve kesinlikle toplanmalardan önce konuları yiyip bitirmelidir.

Derslere Gitmemek

3

Sabah saatleri olan derslere uyanamayıp gidemiyoruz ve uykuyu almak da önemli derken bu konu üzerinde devamsızlık sınırına yaklaşmadan durmuyoruz. Dersi derste dinlemenin önemini unutuyoruz ve evde öğrenmek için fazladan zamanı tüketiyoruz. Derslere gitmeme durumunda konulardaki önemli noktaları kaçırıyoruz ve üstüne nereye odaklanacağımızı bilmediğimiz için çok daha fazla zaman harcayıp kitapla bakışmalarımız kalıyor.

Son Gün Notlara Bakmamak

_780x510-rh82fjdo47

Bu tamamen yanlıştır. Son gün bakılan arkadaş notları bulunmaz bir güzelliktir ve illaki bir soruda o notlardan izler buluruz. Nasılsa çalışmadım sınava dakikalar kaldı denilip notlara bakmamazlık edilmemelidir.

Soğuğa Aldırmamak

indir

Sanki bizlere garezi varmış gibi sınav dönemlerine denk gelen değişken havalar baş düşmanımızdır. Kendi ellerimizle farenjiti kapıya getirmek sınavdaki ölüm fermanımızı imzalamakla eşdeğerdir.

Evlerimizde, yurtlarımızda ıhlamur ve zencefilli ballarımızı eksik etmeden hastalıktan önceki direnç için uğraşmalıyız.

Ne Kadar Yediğini Bilmemek

4

Hepimiz ders masamızı çerezlerle, meyvelerle doldurmuşuzdur. Çalışırken yenilen onca şeyin üzerimize verdiği ağırlıkla çalışmayı gereğinden erken bitirdiğimizi unutmadan neyi ne kadar yediğimizi bilmeli ve çalışma kalitemizi artırmalıyız.

Sınav Haftası Öncesi Boş Zamanlarını Etkili Kullanamamak

1

Uyku düzenini değiştirmek, akşamlara kadar uyuyup geç vakitlere kadar ders çalışmaya çalışmak, fazladan yükleme yapmak yanlıştır. Her zamanki rutinle sınav öncesi zaman değerlendirilmelidir.

Uykuya ve yemek alışkanlığına dikkat edilmelidir.

 

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.