Öğrenci Kariyeri Banner

Üniversite Yolunda Kariyere Giden 5 Etken

Üniversite Yolunda Kariyere Giden 5 Etken
images

Hepimiz hayallerimizle varız.Buna ulaşmak için gerek not ortalaması gerekse kendimizi geliştirmek ve kendimize verimli olabilmek adına bir çok etkinlik ve aktiviteye katılıyoruz. Bunlar doğru adımlar, bizim için en doğru zaman diye bir şey yok, Her anı fırsata çevirebilecek BİZ'ler varız.

[ad name="Google Adsense"]

Ne yazık ki bazı arkadaşlarım ''Daha 3 senem var mezun olmaya, bunlar para tuzağı, daha eğlenceli şeyler var.. gibi düşünüyor.Bunları duydukça üzülmeme karşın şunu hatırlıyorum daha geçen yıl hazırlığım vardı, bu sene ikinci sınıftayım 3 seneyi devirmek üzereyim ama o kadar emeğime karşın elimde kalan bir çok anı ve bir kaç sertifika.. Zaman tahminimizden hızlı geçiyor.Peki bu yolda biz neler yapmalıyız?

1-

29113834_yillik_odev

Sektörünüz ve bölümünüz hakkında genel bilgilere sahip olmalısınız.Genel kültürünüzü yükseltmelisiniz. Politika, ekonomi, girişimcilik gibi artık günlük yaşamımızın her anına etki eden alanlar hakkında bilgi (fikir değil) sahibi olmalısınız. Bunun artılarını ise her geçen gün daha derinden hissedeceksiniz.Hatta hocanız anlatırken aa okumuştum bunu diyeceksiniz.

2-

JETZT beraten lassen !

İş adamları dernekleri, sanayi ve ticaret odaları okul kadar uğramanız gereken yerlerden..Sektörünüzle ilgili bir iş bulup part-time olarak ya da yaz döneminde çalışabilirsiniz.Direkt bulamazsanız da alt sektörleri tercih edebilirsiniz. Farklı sektörlerde elde edilen deneyimler ise ekstra bir özelliktir. Farklı bakış açıları, farklı iş süreçleri ve yönetim biçimlerini deneyimlemiş olursunuz.

3-

imagesATSUF2HN

Kulüp çalışmalarında mutlaka yer almalısınız. Sosyal yardımlaşma kulüpleri, iş ve kariyer kulüpleri sizleri sürekli besleyecektir. Bu tür platformlarda liderlik, takım olma, stres ve zaman yönetimi gibi becerilerinizi de geliştirebilirsiniz.

4-

gençlikkampları

İş dünyasına hazır ve güçlü girmek için emek, zaman ve gerektiğinde de para harcayın. İş ortamlarında, panellerde, kamplarda yer alın.

5-

6ddb3e715ef9e7b0c6cc87ef4d9ed726-350x350

Akademik personeller ile aranız daima iyi olmalı. Sizlere pek çok açıdan katkı sağlayacaklardır. Mezun olurken mutlaka referans mektubu isteyecek (hocanızın teklif ettiği bir öğrenci olabilmek en makbulü) düzeyde olmalısınız. Staj zorunluluğunuz varsa zorunlu sürenin de ötesinde yapmanızı tavsiye ederim. 4-5 yılda elde edeceğiniz deneyimlerin her biri çok kıymetli. Zorunlu (sistemin sunduğu) olan ile yetinmeyin.

Sevdiğim güzel bir sözdür: “Başarının büyüklüğü aştığınız engelin büyüklüğü ile paraleldir.” Başarılı ve fark yaratan bir kişi olmak için, gidilmeyen yollardan gitmek, zor yolu seçmek gerekir. Aykırı olun, ne olursa olsun farklı olun demiyorum; zorluklardan kaçmayın, mücadele edin, fırsatları kollayıp değerlendirin. Daima insanlara değer verin ve iletişiminizi güçlü tutun. Yapıcı bir iletişim dili ile bunu başarmak çok da zor değil. İletişim her iş kapısını açabilir. :)

[ad name="HTML"]

KAYNAK

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.