Öğrenci Kariyeri Banner

Türkiye'ye Dönen Google Mühendisi Hale Dönertaşlı

Türkiye'ye Dönen Google Mühendisi Hale Dönertaşlı
15 yıldır Amerika'da yaşayan ve 7 yılını Google'da mühendislik yaparak geçiren Hale Dönertaşlı, Türkiye'ye döndü. Tecrübe ve bilgi birikimini Türkiye'ye taşımak istediğini belirten Dönertaşlı, Doktoradan önce 2 üniversite (Bilgisayar Mühendisliği ve MIS) ve 3 Master (Bilgisayar Mühendisliği, Matematik Mühendisliği ve Teknoloji Kalitesi) bitirmiş.

Özel bir üniversitede burslu matematik-bilgisayar bölümünde lisans eğitimi aldığı sırada paraya ihtiyacı olduğu için para karşılığı arkadaşlarının ödevini yapan Hale Dönertaşlı, Ahmet Davutoğlu tarafından disipline verilmiş fakat diğer hocaların ısrarları ile eğitimine devam etmiş.

d2fdbff07adf564cb40d5ba8ba10dd9345bdae79

Bahçeşehir Üniversitesi’nde master yaparken kantinde yeşil çay arayan Hintli birisine yeşil çay vermiş. Dersten çıktığında 50 kişilik uzun bir sıra görmüş. Amerika’dan bir dekan gelmiş orada okumak için 10 kişi seçip götürecekmiş. Amerika hayali için sıraya girmiş fakat master yaptığı için sıradan çıkarılmak istenmiş. Amerika'dan gelen dekanın yardımcı olduğu Hintli adam olduğunu görünce hemen bilgisayarını açıp projelerimi anlatmış ve 1 hafta sonra Amerika’daki okula kabul ve burs almış.

Hale Dönertaşlı, 7 yıldır Google'da mühendis olarak çalışması hakkında ''Kendi adıma Silikon Vadisi bana, başlamanın, gerçekten bitirmenin yarısı olduğunu öğretti. Hiçbir savaşın plansız kazanılmadığını ama hiçbir savaşın da, plana göre kazanılmadığını öğretti. Çok başarısızlığım oldu. Tam başardık derken, başa geri sardık. Uzmanlaştıkça, filmin son karesini ilk karede görmeyi öğretti. Ve en önemlisi büyük hayaller kurmayı ve projeler geliştirmeyi öğretti. Şimdi de böyle bir projem var...'' dedi.

Bu projenin ise Silikon Vadisi'ni Türkiye'ye taşımak olduğunu söyledi.

Hale Dönertaşlı'nın deneyimlerini, görüşlerini dinlemek isteyenler; 23-25 Şubat tarihlerinde İstanbul Boğaziçi Üniversitesi'nde düzenlenecek olan TechSummit Konferansı'nda kendisini dinleyebilirler.
 DUEbNaoXkAA59BQ


Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.