Öğrenci Kariyeri Banner

Türkiye'nin İlk 'Milli Pili' Üretilecek!

Türkiye'nin İlk 'Milli Pili' Üretilecek!
ASPİLSAN, Kayserililerin bağışları ile 1981 yılında kurulan Türk Savunma Sanayisinin önemli aktörlerindendir. Genel Müdür Ferhat Özsoy, Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı bünyesinde, savunma sanayinin batarya sistemleri ihtiyacını giderdiğini belirterek, ocak ayından itibaren faaliyete başlayan araştırma geliştirme merkezi ile batarya teknolojileri konusunda ülkenin ihtiyacı olan açığı kapatmayı amaçladıklarını ifade etti. Ağustos 2016’dan bu yana çalışmaları süren araştırma geliştirme merkezinin Orta Anadolu Kalkınma Ajansı desteği ile kurulduğunu kaydeden Genel Müdür Ferhat Özsoy, “Temel hedefimiz Türkiye’de özellikle pil teknolojilerinin çalışıldığı bir araştırma geliştirme merkezi oluşturmak; burada yerli teknolojiler geliştirmek ve bunu pazarlanabilir hale getirip milli çözümlerle ülkemizin enerji ihtiyacına katkı sağlamak” dedi.

SİVİL SEKTÖRE AÇILACAK

530603440

Genel Müdür Ferhat Özsoy, bugüne kadar savunma sanayinin batarya ihtiyaçlarını karşıladıklarını dile getirirken; geçen yıl işletmenin isminin Aspilsan Enerji olarak değiştirilmesinin ardından, sivil sektörün ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik çalışmalar yapacaklarını da ifade etti. Genel Müdür Ferhat Özsoy, “AR-GE merkezimizde bu teknolojileri araştırıp geliştirirken, misyonumuz doğrultusunda savunma sanayi ve sivil sektörün ihtiyaçlarını karşılayarak ülkemize katkıda bulunacağız. Milli teknolojisi olan, milli pil ve hücreler üretecek bir sisteme doğru gideceğiz ve bu Türkiye’de ilk olacak” şeklinde konuştu.

UZAK DOĞU’YA RAKİP OLACAK!

aspilsan

AR-GE Müdürü Samet Altınay ise, 22 mühendisle birlikte çalıştıkları AR-GE merkezinde 17 projeyi yürüttüklerini belirtti. Kayseri’nin üçüncü araştırma geliştirme merkezleri olduğunu söyleyen AR-GE Müdürü Samet Altınay, “Batarya teknolojisinde Türkiye biraz geride kaldı. Özellikle Uzak Doğu'nun bu konuda çok baskın olduğunu biliyoruz. Bu konuda biz de Türkiye’nin altyapısını arttırmayı hedefliyor ve projeler üretiyoruz” ifadelerini kullandı.

Ülkemizin tek başına birçok alanda üretim yapabilmesi dileğiyle...

Kaynak

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.