Öğrenci Kariyeri Banner

Tüm Dünyanın Konuştuğu O Kız! 16 Yaşındaki Çevre Aktivisti Greta Thunberg

Tüm Dünyanın Konuştuğu O Kız! 16 Yaşındaki Çevre Aktivisti Greta Thunberg
Dünya genelinde son yıllarda en çok tartışılan konulardan biri iklim değişikliği. İnsanların gezegene verdiği zararlar sonucunda ortaya çıkan bu durum, her geçen gün biraz daha kötüleşiyor ve önüne geçmek için de ne kadar çaba gösterdiğimiz tartışılır. Hal böyle olunca da küresel ısınmanın etkileriyle git gide daha fazla yüzleşmek zorunda kalıyoruz.

Yaptığı eylemler ile bir süredir gündem yaratan 16 yaşındaki çevreci Greta Thunberg önderliğinde toplanan bir grup genç, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 5 ülkeyi Birleşmiş Milletler'e şikayet etti. Gençlerin Birleşmiş Milletler'e yazdıkları şikayet dilekçesinde, söz konusu 5 ülkenin küresel ısınmayla ilgili yeterli çabayı göstermedikleri ifade edildi.


kız tek

İsveçli çevre eylemcisi Greta Thunberg ve yaşları 8 ila 17 arasında değişen 15 arkadaşı; Türkiye, Arjantin, Brezilya, Almanya ve Fransa'nın iklim değişikliğine karşı yeterli önlem almadıklarını düşünüyorlar. Çocukların iddialarına göre bu ülkeler, küresel ısınmaya karşı yeterli önlem almamakla birlikte 30 yıl önce imzaladıkları Çocuk Hakları Sözleşmesi'ni ihlal ediyorlar.

Çocuklar bu şikayet dilekçesini 2014 yılında yürürlüğe giren ve çocuklara, haklarının ihlal ettiklerini düşündüklerinde Çocuk Hakları Komitesi'ne şikayet edebilmelerinin yolunu açan bir protokol kapsamında yapmış durumdalar.

KAYNAK

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.