Öğrenci Kariyeri Banner

Ticaret Bakanlığı’ndan Volkswagen Açıklaması!

Ticaret Bakanlığı’ndan Volkswagen Açıklaması!
Volkswagen fabrikasının Manisa’ya yapması planlanan 1.3 milyar euroluk fabrika yatırımının ertelendiği haberi, gündeme düşmüştü. Konuya ilişkin ilk açıklama Ticaret Bakan Yardımcısı Rıza Tuna Turagay’dan geldi. Volkswagen’ın yeni fabrikasını Manisa'da kurma kararını ertelediği iddiasına ilişkin "Volkswagen şu anda yatırımını durdurmuş durumda değil. Volkswagen yatırımı devam edecek" diye konuştu.

Ticaret Bakan Yardımcısı Rıza Tuna Turagay, DEİK tarafından düzenlenen 'Türkiye'nin Kuşak ve Yol Girişiminde Konumlandırılması' bilgilendirme toplantısında son günlerde özellikle Alman medyası kaynaklı olarak ortaya atılan Volkswagen’in Türkiye’de kuracağı üretim merkezi yatırımını durduğu yönelik iddialara ilişkin değerlendirme yaptı. Rıza Tuna Turagay, "Volkswagen şu anda yatırımını durdurmuş durumda değil. Volkswagen yatırımı devam edecek" dedi.

2_790x445

Turagay, “Volkswagen şu anda yatırımını durdurmuş durumda değil. Bir kere bunu net ortaya koyalım. Volkswagen yatırımı devam edecek, çünkü şirket kuruldu. Bununla ilgili sürekli spekülasyonların çıkarılması hoş değil. Ben o noktada bir olumsuzluk görmüyorum” dedi.

Almanya'nın önde gelen ekonomi gazetelerinden Handelsblatt, otomotiv devi Volkswagen'ın (VW) yeni fabrikasını Türkiye'de kurma kararını Suriye'de yürütülen Barış Pınarı askeri operasyonu nedeniyle ertelediğini duyurmuştu. Gazetenin, şirketin yönetim kurulu ve teftiş kurulundan kaynaklara dayandırdığı haberde, daha düşük maliyet, daha fazla ciro imkânı gibi nedenlerden dolayı iki kurulda da Türkiye seçeneğinin öne çıktığı, ancak Suriye'nin kuzeydoğusunda başlatılan askeri harekâtın durumu tamamen değiştirdiği ve "Bu koşullar altında Türkiye için oylama yapılamayacağı” görüşünün ağır bastığı ileri sürülmüştü.

Volkswagen Salı günü yaptığı açıklamada Türkiye ile ilgili mevcut gelişmelerin endişeyle izlendiğini ve yatırımla ilgili kararın ertelendiğini bildirmişti. Nihai kararın ise Ekim ayı içinde belirlenmesi bekleniyor.

3_790x445

Volkswagen’ın yeni fabrikası için Türkiye’nin en büyük rakibi konumundaki Bulgaristan, devlet teşviki teklifini ikiye katladı. VW yönetiminde Türkiye’nin Suriye harekâtıyla ilgili huzursuzluk olduğu belirtiliyor.

Alman otomotiv devi Volkswagen'ın (VW) kuracağı yeni fabrika için yer arayışında Türkiye'nin en istekli rakibi olan Bulgaristan, fabrika için vereceği devlet teşviki miktarını ikiye katlayacağını açıkladı. Bulgaristan'ın eski cumhurbaşkanı Rosen Plevneliyev, Alman "Frankfurter Allgemeine Zeitung" gazetesine verdiği demeçte, yeni fabrika için teklif ettikleri devlet teşvikini iki kat artırmaya hazır olduklarını kaydetti. Başkent Sofya merkezli Bulgar otomotivciler birliğinin başkanı olan Plevneliyev gazeteye yaptığı açıklamada, "Volkswagen şirketine 135 milyon euro yerine 250-260 milyon euro teklif etmenin bir yolunu bulduk" diye konuştu.

Plevneliyev teklifin VW'ye iletildiğini, henüz bir yanıt almadıklarını da ayrıca belirtti.

Kaynak

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.