Öğrenci Kariyeri Banner

Stresi Başarıya Dönüştüren Güçlü İnsanların İzlediği 6 Madde

Stresi Başarıya Dönüştüren Güçlü İnsanların İzlediği 6 Madde
1- Başarıyı en derin seviyede araştırmalısınız


Hedefinizi elde etmek için tutkulu bir isteğiniz olmalıdır. Yangın karnında değilse, bu senin için işe yaramaz. Gerçekten istediğin bir şey için çalışmalısın. Bir tutkuyla çalışırken ortaya çıkan stres, sizi sakat bırakmak yerine; sizi son hedefinize doğru itmek için kullanabileceğiniz bir enerji türüdür.

başarı

2- Rolünüzü belirleyin

Arzulanan hedefi elde etmek için, hayatta üstlenmemiz gereken roller olduğunu bilmek gerekiyor.

insan

3- İyi stresi ve kötü stresi belirlemek gerekiyor.

Vizyonunuzu yaratmaya çalışırken stres yaşayacaksınız, ancak iyi ile kötüyü tanımlamayı öğrenmek önemlidir. Vücut strese tepki olarak büyür. Stres, karakter büyümesini, duygusal büyümeyi, manevi büyümeyi ve kas büyümesini geliştirir. Hayallerinizi kovalarken inişlerinizi garanti altına alıyorsunuz ancak bu büyümenin sizi daha güçlü yapmasına izin verin. Kötü stres türü, hayatınızı kontrol etmediğiniz zamandır. Bu stres zayıflatıcıdır ve sizi zayıflatır;  ‘fakir bir ben’ anlayışına sebep olur.

stres

4- Başarı öyküleriyle kendinizi kuşatın

Kendinizi, uğraştığınız şeye, zaten insanların ulaştığını görebileceğiniz bir duruma sokun. Onların enerjisi üstünüze gelsin! Kendinizi; öngördüğünüz gelir seviyesine ulaşan ve onların başarıları etrafında konuşmalar yapmaya baslayan insanların önüne koyun. Beyinlerini seçin! Hayatta nasıl olduklarını görün ve bunu taklit edin.

barbel

5- Kazanmak için kendinize geri dönün

Sizi hedefinizden aşağı doğru çekmeye çalışan bazı insanlarla karşılaşacaksınız. İyi bir yerden gelmiş olabilirler ve size yardım ettiklerini düşünüyor olabilirler, ancak bu tartışmalar şüphe uyandırabilir ve görüşünüzün peşinde dolanmaya neden olabilir. Sizi raydan çıkarmalarına izin vermeyin. Mülkiyetinizi ve kontrolünüzü geri alın. Endişeli enerji sizi devre dışı bırakmak yerine sizi destekleyecektir.

dag

6- Mantıksız korkularla felç olmayın

Yüksekliklerden korktum, bu yüzden bir uçaktan atladım. Sudan korktum, bu yüzden mantıksız korkuyu ve endişeyi canlandıran enerjiye çevirip tadını çıkarana kadar, okyanusta her gün yüzmeye başladım! Stresin olduğu yerde büyüme var. İleriye kadar ittiğiniz ve geri çekilmediğiniz sürece, o enerjiyi odak noktasına dönüştürebilirsiniz; bu da sizi istediğiniz yere iter.

Kaynak


Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.