Öğrenci Kariyeri Banner

Sosyal Medyada BLACKPINK Rüzgarı Esti!

Sosyal Medyada BLACKPINK Rüzgarı Esti!

Dünya'yı etkisi altına alan alan K-Pop sosyal medyada da etki yarattı.YG Entertainment tarafından 2016 kurulan çıkışını Square One single albümü ile gerçekleştiren 4 üyeden oluşan Dünyaca ünlü Güney Koreli kız gurubu BLACKPINK yine rekor kırdı. Oldukça geniş fan kitlesine sahip bir grup olarak da dikkat çeken Blackpink fanları Blink olarak adlandırılmaktadır.   

Eylül'de çıkması beklenen albümünün singlelarından ‘ How You Like That ‘şarkısı ile geri dönüşünü gerçekleştirdi ve büyük yankı uyandırdı. Şarkı  Youtube ’da 24 saatte en çok izlenen video olmayı başardı.

Youtube başarısının ardından 2.2 milyon kişi BLACKPINK ile #TwitterBlueroom'a giriş yaparak yeni bir rekor kırdı.  Twitter’da yeni bir rekora imza atan grup #TwitterBlueroom Live Q&A ile dünyanın dört bir yanında fanlarıyla iletişime geçti ve dünya çapındaki trendlerde birinci olarak yerini aldı. Resmi hesabın açılışının ardından 7 günde 19,1 milyon tweet paylaştı. Canlı oturum toplam 2.2 milyon izleyiciye sahipti ve canlı yayın sırasında Twitter'ın dünya trendlerinde 1. olarak yer aldı. BLACKPINK ayrıca Twitter’ın yeni Fleets özelliğini de denedi.

Grup geri dönüşünü kutlamak için tasarlanan emojileri de tanıttı. Hayranlar Blackpink üyelerinin adları için hashtag kullandığında otomatik olarak etkinleştiriliyor.

Twitter Global K-Pop & K-Contents Ortaklıkları Başkanı Kim Yeon Jeong, “Dünyanın dört bir yanındaki K-Pop hayranları, Twitter tarafından sağlanan özelleştirilmiş içerikle K-Pop ile ilgili gerçek zamanlı sohbetlere katılabilirler. Hayranların, K-Pop sahnesindeki çeşitli şekillerde ve gerçek zamanlı olarak gerçekleşen olayların parçası olmalarını sağlamak için Blackpink gibi küresel K-Pop sanatçılarını desteklemeye devam edeceğiz” dedi.

Grubun birkaç başarısından bahsedecek olursak dünyanın en büyük müizk festivallerinden biri olan Coachella'da sahne alan ve 'Ddu-Du-Ddu-Du’ şarkısı ile Billboard Hot 100 müzik listesine girebilen ilk kız K-Pop grubudur.

Dua Lipa ve Lady Gaga gibi  ünlü isimler ile iş birliği yaptığını da söylemeden geçmeyelim. 

Kaynak

 


Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.