Öğrenci Kariyeri Banner

Sondheim 90 Yaşında

Sondheim 90 Yaşında

header-3


Broadway’in en ünlü bestecilerden Stephen Sondheim  geçtiğimiz haftalarda doksanıncı yaş gününü kutladı. Tüm dünyayı etkisi altına alan Korona virüs nedeniyle ünlü bestekarın doğum gününü dostları sosyal medya üzerinden kutlamak zorunda kaldı. “Take Me to the World(Beni Dünyaya Götür)” adıyla Broadway tarafından bir kutlama konseri düzenlendi. Düzenlenen  konser programıyla yapılan kutlamadan elde edilen gelir, koronavirüs pandemisi sırasında işsiz kalan sanatçıları destekleme derneği olan Artists Striving to End Poverty (ASTEP)’ye bağışlandı.

c417119f-5e84-4bb0-933b-e16fafa132df

https://www.broadway.com/sondheim90/

Müzikal tiyatroya yaptığı büyük katkılarla bilinen Sondheim için hazırlanan programın afişleri günler öncesinden Broadway’in sosyal medya sitelerinden yayınlanmaya başlandı. Kutlamaysa 26 Nisan 2020 tarihinde Broadway'in Youtube kanalı üzerinden Paul Wontorek yönetiminde Doğu Amerika saatiyle 20:00’ da yayına başladı. Canlı yayın, yaşanan bazı teknik sorunlar nedeniyle tepkilere yol açsa da; sanatçılar sahnede olduğu gibi şova ara vermeden devam etti.

merlin_171966525_36ba383a-4ea8-49fd-a49e-852e8c83b35a-superJumbo

Kutlamada "Follies", "Into the Woods" gibi söz ve müziği Sondheim’a ait olan eserler Alexander Gemignani, Mandy Gonzalez, Celia Rose Gooding, Josh Groban, McKenzie Kurtz gibi ünlü sanatçılar tarafından seslendirildi. Dünyanın dört bir yanından yayına katılan seyircilerse  yorumlarıyla ünlü sanatçılara eşlik etti. Bu eserlerden en dikkat çeken ise Christine Baranski, Meryl Streep ve Audra McDonald’ın  seslendirdiği "The Ladies Who Lunch (Öğle yemeği yiyen kadınları)" oldu. Christine Baranski’nin büyük bir kadehe kırmızı şarap doldurmasıyla başlayan şov Meryl Streep’in kendine güçlü bir şekilde çalkalayarak martini yapmasıyla devam etti. Audra McDonald ise bir şişe içki ile Baranski ve Streep’e eşlik etti. Bornozlarıyla darmadağınık görünen üçlü adeta şimdiye kadar dünyanın ihtiyaç duyduğu karantina anını sergiledi. Kadınlara  gusto veren bu üç muhteşem kadın şarkının "I'll drink to that" kısmını söylediklerinde, kadehlerini kaldırıp Sondheim'ı selamladılar. Performans sırasında sanatçılar,seyirciler tarafından yorum yağmuruna tutuldular ve büyük övgüler aldılar.

117882-11










 "The Ladies Who Lunch" - Meryl Streep, Christine Baranski & Audra McDonald







https://www.youtube.com/watch?v=-mBA9tNdolg

  • Tüm yayını aşağıdaki linkten izleyebilirsiniz:


https://www.youtube.com/watch?v=A92wZIvEUAw&t=7321s

 

 

*Gusto: İtalyanca kökenli bir kelime olan gusto, beğeni, zevk anlamına gelmektedir. Zevk sahibi olmak ya da rafine zevkleri olmak anlamında da kullanılmaktadır. Türk şair, romancı, deneme yazarı, edebiyat tarihçisi, siyasetçi ve akademisyen Ahmet Hamdi Tanpınar, zevk sahibi kişiler için "gusto sahibi" ifadesini kullanır.

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.