Öğrenci Kariyeri Banner

Siz Siz Olun Mesaj Sonuna Nokta Koymayın!

Siz Siz Olun Mesaj Sonuna Nokta Koymayın!
sms_yazmak

[ad#HTML-2]

Mesajlarınızdan sonra cümleleri nokta ile mi bitiriyorsunuz? Binghamton Üniversitesi'nin yaptığı araştırmalara göre, mesaj sonuna konan noktalar oldukça itici bulunuyor.

Mesajları ikişerli kelime olarak, tek tek yollayanların pek sevilmediği bilinse de, Binghamton Üniversitesi'ne göre mesaj sonlarına nokta konan insanlar da pek sıcak bulunmuyor ve mesajları itici algılanıyor.

Gramer kurallarına uygun ama itici!


Mesaj sonlarına nokta koymak, kesinlikle gramer kurallarına uygun bir davranış. Fakat ABD'deki Binghamton Üniversitesi'nin araştırmalarına göre insanlara bu uygun davranış itici geliyor.

Araştırmada insanların samimiyetsiz, itici, pasif - agresif bir davranış olarak algıladığı söylenen noktalama işaretleri yerine, emoji kullanımı daha sıcak algılanıyor.

[ad name="Google Adsense"]

Nokta değil, emoji kullanın


Mesajlaşmada insanlar yüz yüze diyaloglardaki jest ve mimikleri, ipuçlarını yakalayamıyorlar.

Bunun yerine farklı ipuçları aranıyor. Emojiler, yazım ve imla hatalarının yanı sıra noktalama işaretlerinin nasıl kullanıldığı da karşı tarafın hisleri konusunda ipuçları veriyor.

Araştırmaya katılanların noktayla sonlanan mesajları daha düşük puanladığı belirtiliyor ve aynı mesaj sonunda nokta olmadan kişilere gösterildiğinde daha pozitif bir tepki alındığı vurgulanıyor.

Kağıda yazılan mesajlarda ise cümle sonundaki noktanın kişilerin algısı üzerinde bir etkisinin olmadığı belirtiliyor.

İnsanların yazılı bir mesajın sonuna nokta konmasının ardında farklı anlamlar aradığını belirten araştırmacılar, 'Tartışmanın ya da diyaloğun sonu geldi' mesajının alındığını belirtiyor. Hatta biraz daha ileri seviyeye taşırsak, noktayla biten bir cümlenin, daha gergin bir ifadeyle yazıldığı bile düşünülebilir.

Kaynak: Shiftdelete.net

 

 

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.