Öğrenci Kariyeri Banner

Samsun Uluslararası Falcon Fest’e İkinci Kez Ev Sahipliği Yapacak

Samsun Uluslararası Falcon Fest’e İkinci Kez Ev Sahipliği Yapacak

Türkiye’nin ilk ve tek ekstrem sporlar festivali Falcon Fest, bu yıl ikinci kez Samsun Büyükşehir Belediyesi ile Samsun ve Çevresi Turizm Alanı Altyapı Hizmet Birliği (SAMTAB) tarafından Vezirköprü Şahinkaya Kanyonu’nda düzenlenecek.


4-9 Ağustos tarihleri arasında Kano, Dragon Bot, Yamaç Paraşütü, Kitesurf, Paramotor, BASE Jump, Slackline, Highline, Kaya Tırmanışı, Trekking ve Dağ Bisikleti branşlarında etkinlikler ekstrem spor hayranlarıyla buluşacak.

Uluslararası Falcon Fest bu yıl ikinci kez Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından Vezirköprü Şahinkaya Kanyonu’nda 4-9 Ağustos 2018 tarihlerinde gerçekleştirilecek.


Türkiye’nin ilk ve tek uluslararası ekstrem sporlar festivalinde bu yıl Kano, Dragon Bot, Yamaç Paraşütü, Kitesurf, Paramotor, BASE Jump, Slackline, Highline, Kaya Tırmanışı, Trekking ve Dağ Bisikleti olmak üzere 9 spor dalında 14 ülkeden her biri alanlarında uzman yaklaşık 200 sporcu yer alacak.

Festival kapsamında ayrıca 05 Ağustos 2018 tarihinde Türkiye’nin ilk uzun mesafe triatlonu olan Samsun Triatlonu da gerçekleştirilecek. Etkinlik kapsamında sprint (kısa), olimpik ve uzun mesafe olmak üzere üç ayrı disiplinde yapılacak yarışmalara 9 ülkeden 350 uluslararası sporcunun katılması bekleniyor. Festival alanında sportif gösterilerin yanı sıra kamp katılımcıları için çeşitli aktiviteler de düzenlenecek.

Festivale sporcu olarak katılımcı olmak isteyen ya da kamp kurmak isteyen spor severler http://www.falconfest.org adresinden müracaatlarını yapabilirler.


Samsun’a 100 kilometre uzaklıktaki Vezirköprü’de bulunan Şahinkaya Kanyonu’na araç ile ulaşılabilir. Coğrafik olarak bir yarmavadi olan Şahinkaya Kanyonu, Samsun’un Vezirköprü ilçe merkezine 20 km uzaklıkta bir doğa harikasıdır. Şahinkaya Kanyonu 4,5 km uzunluğu, ortalama 106 metre su derinliği ve yaklaşık 400 metre duvar yüksekliği ile sadece Samsun’un değil Türkiye’nin turizm değeridir.


Kaynak


Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.