Öğrenci Kariyeri Banner

"Reading Slump" Nedir ve Nasıl Kurtulunur?

"Reading Slump" Nedir ve Nasıl Kurtulunur?
Reading Slump Nedir?

Reading slump düzenli olarak kitap okuyan, kitap okuma alışkanlığı kazanmış kişilerin belirli bir süreliğine kitap okuyamama durumudur. Aslında tanımdan da anlayabileceğiniz bir gerçek olsa da yeniden belirtelim: Eline daha önce hiç kitap almamış biri " Reading slumptayım." diye bir tez sunamaz, bu tabirin kullanabilmesi için kişinin hâli hazırda kitap okuyan, kitaplara ilgili biri olması gerekir.

okunmasi_gereken_kitap

Reading slumptaki bir okur kitabı eline aldığında içinden okuma isteği gelmez, diğer sayfaya geçmek istemez. Bir gün kitap okuyamaz, iki gün kitap okuyamaz ve böylece bir çıkmaza, bataklığa sürüklenir. Okumadıkça okuyamaz, hevesi de - zaten kırıktı- paramparça olur.

Reading slump genellikle yanlış kitap seçiminden kaynaklanır. Ruhen ve beynen hazır olmadığınız bir gün elinize ağır bir edebi eser alırsanız reading slumpa davetiye çıkarmış olursunuz.

rs2

 

Peki Ya Reading Slumptan Nasıl Çıkılır?

Tamam reading slumptasınız, dibi gördünüz. Fakat unutmayın, her şey sizin elinizde. Karar alın ve alnınız ak bir şekilde reading slumptan çıkın!

Tabi böyle dediysek her kitaptan bal alan birine dönüşüp, " Doğru kitabı bulacağım!" diyerek vakit kaybetmenizi istemeyiz. Onun yerine bu önerileri dikkate alabilirsiniz.. Şimdi huzurlarınızda sizi reading slumptan çıkarabilecek kitaplar:

Not: Şimdi önereceğim kitaplardan hiçbiri okuyana bir şeyler katan bir kitap olma zorunluluğuyla seçilmedi. Aşağıda göreceğiniz kitapları en kolay okunan, çabucak bitirilen ve kimilerini de çerezlik olarak tanımlayabiliriz. Tabi ki aralarında size bir şeyler katabilecek kitaplar da bulunmakta. Fakat bu listedeki kitapların en önemli ortak noktaları kolay okunabilmeleridir.

Son olarak, her bir kitabın Goodreads' teki puanlarını yanlarına yazıyor olacağım (puanlama 5 üzerindendir). Önerilerden ilki ile başlayalım.

1) İçinde, distopya türüne girmesine engel olacak kadar aşk barındıran Seçim Serisi 

Yazar: Kiera Cass

Goodreads puanı: 4,14

Sınıflara ayrılmış bir düzende 5. sınıf bir ailenin kızı olan Amerika, çevresinin baskılarından dolayı prensin eşini seçeceği Seçim' e katılırsa ne olur?
rs3

2) Çok Zekice Kurgulanmış Ve RS' de Olsanız Da Olmasanız Da Okumanız Gerektiğini Düşündüğüm Bir Manga Olan Death Note

Yazar: Tsugumi Ooba

Çizer: Takeşi Obata

Goodreads puanı: 4,43

12+1 kitaptan oluşan bu seri çok yüksek bir puana sahip ve çok popüler. Hem kendi sürükleyiciliği hem de bir manga olmasının getirmiş olduğu sürükleyicilik nedeniyle serinin her bir kitabı sular seller gibi akıyor.
rs4

3) Madem Çeşitli Türlerden Öneriyoruz Listeye Bir Tane De Çocuk Kitabı Ekleyelim: Charlie' nin Çikolata Fabrikası

Yazarı: Ronald Dahl

Goodreads puanı: 4,12

Eğer bu kitabı çocukluğunuzda okumadıysanız üzülmeyin. Elinize bir çikolata alın ve on yaşındaymışsınız gibi  kitabın keyfini sürün.

rs5

4) Kan Ve Şiddet: Katiller Çetesi Serisi

Yazar: J. A. Redmerski

Goodreads puanı: 4,15


Katiller Çetesi bitmeye hiç mi hiç niyeti olmayan seri. Yazar, en son yedinci kitap olan Lydia' yı çıkarmasının ardından sekizinci kitabı yazarak seriye devam ediyor. İçerisinde bolca kan ve şiddetin bulunduğu Katiller Çetesi' nin yazım dilini amatör bulanlar da var, seriye hayran olanlar da.

rs9

 

Özel İçerik: Ayşe Atar

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.