Öğrenci Kariyeri Banner

Ray Kurzweil'in İnsanlığın Geleceği Hakkındaki Tahminleri

Ray Kurzweil'in İnsanlığın Geleceği Hakkındaki Tahminleri
Ray Kurzweil, geleceğe dair yapmış olduğu tahminlerle nam salmış birisi ve fütüristik düşüncede çok önemli figürlerden birisi. Kurzweil, 1990’da Sovyetler Birliği’nin çöküşünü, internetin hızla yayılmasını ve satrançta bir bilgisayarın insanı yenebileceğini öngören, tahminleri %86 lık doğruluk payına sahip olan bir entelektüel ve mucit.

Kurzweil, gelecek vizyonlarını paylaşmaya devam ediyor ve en son yapmış olduğu öngörüsü, teknolojik tekillik 2045 yılına kadar gerçekleşecek ve teknoloji insanlardan daha akıllı hale gelecek. Kurzweil verdiği demeçte, 2029 yılında ilk kez bir yapay zekâ ürünü teknolojinin Turing testini geçeceğini ve insansı şekilde davranabilecek konuma geleceğini belirtti.

Kurzweil’in geleceğe dair vizyonu sadece bunlarla sınırlı değil. O aynı zamanda nanobotlar ve beyin-bilgisayar ara birimleri gibi teknolojilerin bedenlerimizi nasıl etkilediğini ve nasıl bu teknolojilerin hem beyinlerimizi hem de varlığımızın tamamını mekanize edebileceğini öngörüyor.

Bu süreç, sanal gerçeklik (VR) teknolojisindeki bilim kurgu düzeyindeki sıçrayışlarla başlayabilir. Kurzweil, sanal gerçekliğin çok ilerleyeceğini ve fiziksel iş yerlerinin geçmişte kalacağını tahmin ediyor. 2020’lerin sonuna doğru, gerçek hayatı sanal gerçeklikten ayırmak neredeyse imkansız olacak.

Kurzweil’e göre, bu tarz teknolojiler sadece iş yerlerini yeniden düşünmemize yardımcı olmayacak, aynı zamanda biyolojimizi daha önemli ve değerli donanımlarla değiştirme olanağı da verecektir. 2030’lu yılların başında, teknoloji insan bilincini kopyalayıp elektronik ortama aktarabilecek. Bu demek oluyor ki artık daha fazla bedene, kana ve kemiğe ihtiyacımız kalmayacak. Beynimizi tarattıktan sonra hayatımıza istediğimiz formu alarak, bir kuş olarak ya da bir kutu olarak, devam edebileceğiz. Beyinlerimiz artık hiçbir şeye bağımlı olmayacak ve teorik olarak sonsuza dek yaşayabileceğiz.

The-Future-of-AI-1030x634_503x307

Kurzweil’in yapmış olduğu tahminlerin hepsi o kadar da ütopik değil, bazıları yakın zamanda gerçekleşmeye müsait. Mesela, dünyadaki herkes dünyanın herhangi bir yerinde kablosuz internete bağlanabiliyor olacak. Bu fikir Elon Musk’ın uzaydan internet bağlantısı sağlayacak olan projesiyle benzerlik gösteriyor. Kurzweil, 2020’li yıllara gelindiğinde ve tıbbi gelişmeler göz önünde bulundurulduğunda insanlığa baş belası olmuş birçok hastalığın tarihe karışacağına inanıyor.

Kurzweil, heyecan verici, yıldırıcı ve biraz da korkutucu bir geleceği aynı anda öngörüyor. Kurzweil’in etkileyici öngörülerinin gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini ve geleceğin insanlık için başka ne gibi planları olduğunu zamanla göreceğiz.

Kaynak

 

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.