Öğrenci Kariyeri Banner

Pokemon Serisinde Gizli Kariyer Basamaklarını Açıklıyoruz!

Pokemon Serisinde Gizli Kariyer Basamaklarını Açıklıyoruz!
Bir dönemin efsane Japon çizgi filmi Pokemon'u herhalde bilmeyen yoktur. Sabahın köründe kalkıp izleyip yetmezmiş gibi akşam üstü tekrarı için sokaktan koşarak gelip ''Anneeee Pokemon başlıyorr, açç!!'' diyerek sanki ev yanıyor gibi çığlıklar attığımız günler dün gibi aklımızda. Ash, Misty, Brock, Roket Takımı, Pikachu ve daha birçok Pokemon karakteri (Her seride karakterler değişiklik gösteriyor) böylece hayatımıza girmiş oldu.

Peki Pokemon sadece çocukların zaman geçirdiği, hakkında kötü binlerce yorumların yapıldı bir çizgi film miydi? Bu yazımızda Pokemon hakkında bardağın dolu tarafından bakacağız. Belki başlığı okuyunca ''Yok daha neler canım, Pokemon ve Kariyer'in ne alakası var?'' cümlesini içinizden geçireceksiniz ama biz ön yargınızı yıkmaya kararlıyız öğrenci arkadaşlarım!

1) Ash'in Hedeflerinin Olması 

pikachu-pokemon-go

Tabii ki bütün planlar bir hedefe göre yapılır. Mutlaka ve mutlaka kendimize bir bitiş noktası, bir zirve belirlemeliyiz. Ash'in 1. bölümden beri önüne koyduğu hedef en iyi Pokemon Antrenörü(Ustası) olmak değil miydi?

2) Ash'in Her Zaman Başarıya Aç ve İstekli Olması

pokemon

Şüphesiz kariyer basamaklarının tırmanmanın en temel taşı hevesli, istekli ve başarıyı arzulamaktır. Ash'in neredeyse her bölümde göze çarpan özelliklerinden biri de budur. Yok şu turnuvaya takılacağım yok onunla maç yapacağım, yerinde durmuyor ki :)

3) Ash'in Tanıştığı Herkese Kendini ve Arkadaşlarını Tek Tek Tanıtması, Yani Network Oluşturması

season14_ep12_ss01

Ash yolcuğu boyunca sayısız insanla tanışıyor özellikle her tanışmasında kendini, Pikachu'yu, Misty'i, Brock'u tek tek tanıtıyor, nereden geldiğini ve hedeflerinden bahsediyor. Böylece kendine bir yandan arkadaş buluyor bir yandan da Network'ünü genişletiyor. Hedeflerimiz doğrultusunda bizimle aynı yolda yürümüş başarılı kişileri tanımamız, örnek almamız ve tavsiyelerini mutlaka dikkate almalıyız. İleride nerede karşımıza çıkacakları hiç belli olmaz. :)

4) Tavsiyeleri Dikkate Alması ve Fikir Alışverişinde Bulunması

pokemoonnn

Ash yolculuğu boyunca tanıştığı ve yakın arkadaşlarının bulunduğu tavsiyeleri dikkate alması ve fikir alışverişinde bulunması onun en önemli özelliklerindendir. "Ben bilirim." , "Ben tek başıma hallederim." modlarına girmeyen koca yürekli Ash'in böylece maçlarını kazanması kolaylaşıyor.

5) Kaybetmekten Korkmaması ve Ders Çıkarması

sdasdasdas

Pokemon'da dikkat edersek Ash her yaptığı maçı ve turnuvayı kazanmıyor. Özelikler turnuvaların birçoğunda eleniyor. Ne kadar hevesli ve azimli olsa da bazen kaybetmenin de olacağını biliyor. Ne güzel ki kaybettiği maçların sonunda ''Daha çok çalışmamız gerekiyor'' diyebiliyor. Hedeflerimize ulaşırken kötü ve aksi durumlar oluşacaktır. Asıl önemli olan yarı da bırakmamak aksine bunlardan tecrübe edinmek ve önlem almaktır.

6) Ani ve Zor Durumların Üstesinden Gelebilmek

roket

Ash'in olmazsa olmaz düşmanı Roket Takımı aniden ortaya çıkması onun başına büyük dert olmuştur. Bu tıpkı firmalardaki krize, kişisel olarak bakarsak ise kötü ve zor durumlara benziyor. Lakin Ash ve takım arkadaşları bu durumdan her seferinde kurtulmanın bir çözümünü bulabiliyor.

7) Maçları Öncesi Strateji Geliştirmesi ve Hazırlık Yapması

pokemon-ash.jpg.optimal

Strateji ve hazırlık yapması yine Ash'in en önemli özelliklerindendir. Özellikle zor rakiplere karşı maçları öncesi pokemonlarıyla daha önce hiç denemediği özellikleri denemesi, taktik geliştirmesiyle büyük maçları kazandığını çok gördük. Elimizde önceden hazırlığını yaptığımız durumlar olmalı ki engellere takılmayalım.

8) Kendini ve Pokemonlarını Ödüllendirmesi

Pokemoon

Ash kazandığı maçlar sonrası pokemonlarına tek tek teşekkür ediyor ve onları güzel yemeklerle ödüllendiriyor. Motivasyonlarını böylece yüksek tutarak daha sonraki maçlara hazırlıyor. Bu arada kendi de güzel bir ziyafet çekiyor ve dinleniyor. Yapacağımız işlerde kendimizi ödüllendirip, kendi kendimizin koçu olabilmeliyiz. Biz de motivasyonumuzu yüksek tutmalıyız.

9) Ekip Çalışması ve Ruhu

Pokemon14

Geldik en önemli maddeye! Ekip çalışması her ne kadar güzel olsa da ekip ruhu bunun daha üstünde bir kavramdır. Ekipteki herkesin birbirini iyi tanıması, birbirlerini tamamlayabilmesi güçlü bir özelliktir. Pokemon'da bence asıl gösterilmek istenen de bunun olduğunu düşünüyorum. Herkesin bir takımı var fakat Ash, Pokemonlar ve arkadaşları ekip çalışmasının yanı sıra ekip ruhunu da barındırıyorlar. Eksi ve artı yönlerini iyi biliyorlar ve ona göre hareket ediyorlar.

Olaylara bazen herkesin baktığı ve olumsuz tarafından değil de farklı pencerelerden ve olumlu yönlerinden bakabilmeliyiz. Umarım bu yazımızda sizlere ''Hiç bu yönden bakmamıştım'' dedirtebilmişimdir.  Eee sonuçta şaşırtmak ve bilgilendirmek de Öğrenci Kariyeri'nin en önemli özelliğidir. Seni seçtim Pikachuuuu!!

Özel İçerik: Zafer DEMİRCİ

 

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.