Öğrenci Kariyeri Banner

Okan Üniversitesi Türkiye’nin En Genç Sosyal Girişimcilerini Arıyor!

Okan Üniversitesi Türkiye’nin En Genç Sosyal Girişimcilerini Arıyor!



okan_yarisma
Türkiye’de ilk kez başlattığı “Girişimcilik Dersi” ile öğrencilerinin girişimci ruhunu ortaya çıkararak onlara farklı bir vizyon kazandırmayı hedefleyen üniversitemiz, düzenlediği Liseli Gençler Sosyal Girişimcilik Proje Yarışması ile Türkiye’nin en genç girişimcilerini arıyor. Sosyal Girişimcilik ve Sosyal Sorumluluk Uygulama-Araştırma Merkezi Müdürümüz ve Öğretim Üyemiz Yrd. Doç. Dr Ezgi Yıldırım Saatçi’nin yanı sıra Nasuh Mahruki, Serra Titiz ve İbrahim Betil gibi çok sayıda başarılı girişimcinin jürisinde yer aldığı yarışmada dereceye giren lise öğrencilerine üniversitemiz tarafından tüm üniversite eğitimleri boyunca yüzde yüze varan oranlarda burs ödülü verilecek.

“Başarıyı destekliyoruz” sloganıyla çalışmalarını sürdüren ve kuruluşunun 15’nci yılında 15 bin öğrenciye ulaşan üniversitemiz, lise öğrencilerine yönelik düzenlediği etkinlikler ve sosyal projelerle dikkat çekiyor. Üniversitemiz, Türkiye’nin geleceğine yön verecek olan gençleri daha lise çağındayken keşfetmek için Liseli Gençler Sosyal Girişimcilik Proje Yarışması’nı hayata geçiriyor. Üniversitemizin Sosyal Girişimcilik ve Sosyal Sorumluluk Uygulama-Araştırma Merkezi’nin koordinatörlüğünde düzenlenen Liseli Gençler Sosyal Girişimcilik Proje Yarışması, Türkiye genelinde var olan sosyal sorunlara, sosyal girişimcilik çerçevesinde bir çözüm üretmek için yaratıcı fikirlere sahip lise öğrencilerini hedefliyor.

 

Ödüller


-Birinciye: Okan Üniversitesi % 100 eğitim bursu (Okan Üniversitesi burs yönergesi uyarınca tüm eğitim dönemini kapsamaktadır) ve BEB EDUCATION GROUP işbirliği ile İngiltere’de 1 aylık (4 haftalık) dil kursu.

-İkinciye: Okan Üniversitesi % 50 eğitim bursu. (Okan Üniversitesi burs yönergesi uyarınca tüm eğitim dönemini kapsamaktadır)

-Üçüncüye: Okan Üniversitesi % 25 eğitim bursu. (Okan Üniversitesi burs yönergesi uyarınca tüm eğitim dönemini kapsamaktadır)

*Yarışmaya katılmak isteyen lise öğrencilerinin 3 bin kelimeden oluşan proje sunumlarını aşağıdaki linkte yer alan formu doldurarak sosyal girişim iş planları ile birlikte göndermeleri gerekmektedir.

*Yarışmanın katılım koşulları, şartları ve ödül bilgilerine yine aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

 

Başvuru Formu için tıklayınız.


 

Yarışma Takvimi


Son Teslim:                         11 Mart 2014

Jüri Değerlendirmesi:      17-28 Mart 2014

Sonuçların Açıklanması:  08 Nisan 2014

Ödül Töreni:                        11Nisan 2014

 

Jüri Üyeleri


Yrd. Doç. Dr. Ezgi Yıldırım Saatçi – Okan Üniversitesi

Yrd. Doç. Dr. Selma Arıkan – Okan Üniversitesi

Ayşe Nur Özcan – Turkish WIN

Başak Saral – Habitat

Bedriye Hülya – B-Fit

Ercan Tutal – Düşler Akademisi

Ferhan Cook – M-Spark

İbrahim Betil – TOG

Nasuh Mahruki – AKUT

Nick McGirl – Ashoka

Ozan Sönmez – Startup Grind

Serra Titiz – Mikado Consulting

Suat Özçağdaş – SİM

Timur Tiryaki – SOGLA


Yayınlanma Tarihi : 29 Kasım 2013

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.