Öğrenci Kariyeri Banner

Öğrenciyken Mutlaka Yapılması Gereken 5 Şey !

Öğrenciyken Mutlaka Yapılması Gereken 5 Şey !
1 - Yemek Yapmayı Öğrenmelisin
Nasıl yemek yapılacağını mutlaka öğrenmelisin. Tabii ki önceliğin basit yemekleri daha da güzelleştirecek taktikler bulman olacaktır. Kısa sürede en güzel ve doyurucu yemekler yapabilmen öğrencilik hayatında sana çeşitli avantajlar sağlayacaktır. He diyorsan ki ben ailemle yaşıyorum, olsun yine
de öğren. Arkadaşlarının öğrenci evine her gittiğinde her şeyi devletten beklemek de olmaz ama değil mi ?

ogrenciyken_mutlaka_yapilmasi_gereken_5_sey

2 - Gez, Öğren, Keşfet
Evet öğrencisin diye sanılanın aksine her anın boş ve rahat olmayabilir. Fakat unutmamalısın ki öğrencilik hayatından sonra iş hayatında şimdi elinde olan vakitleri de bulamayabilirsin. Fırsatın varken yeni yerler gezmek, farklı kültürlerle tanışmak, hayatı keşfetmek sana eğlence dışında da çok şey katacaktır. Bu, illa farklı ülkelere gitmek demek de değildir ayrıca. Kendi şehrinde bulunan hiç gitmediğin bir müze veya sahil kıyısı dahi olabilir. Hem enerjin hem de zamanın varken bunu iyi değerlendirmelisin.

ogrenciyken_mutlaka_yapilmasi_gereken_5_sey2

3 - Mutlaka Batacağın Bir İş Kur
Aslında en güzel bölüme geldik desek çok da yanlış olmaz. Özellikle yaşadığımız coğrafyadan ötürü bu iş kurma kültürü genlerimizde var desek yeridir. E  hal böyleyken bundan da istifade olunmalı. Şaka bir yana mutlaka aklınızda ki bir iş fikrini hayata geçirmeyi deneyin. Bunlar için büyük bütçelere gerek yok. Bu iş fikri bir web girişim de olabilir, açacağınız küçük bir çay ocağı da olabilir. Bu işe kesin olarak olacak gözüyle bakmayın, fakat olması için elinizden geleni yapın. Emin olun size en saçma gelen işi dahi yapmaya çalışsanız, süreçte çok farklı deneyimler, tecrübeler elde edeceksiniz. He tabi bu süreç çocuklarınıza anlatacağınız bir anı olması da işin bonusu diyebiliriz.

ogrenciyken_mutlaka_yapilmasi_gereken_5_sey3

4 - Kendini Her Anlamda Geliştirebilirsin
İşin özü aslında asla ''Tamam, ben oldum'' dememen. Unutma ki hayat, son nefesini vereceğin ana kadar sürekli yeni şeyler öğreneceğin ve tecrübeler kazanacağın bir serüven. Tabi öğrencilik hayatında edinmen gereken tecrübeler ve öğrenmen gereken bilgiler daha da fazla. Öncelikli olarak yabancı dil bilmen vazgeçilmez maddelerden bir tanesi. Bunu sadece ileri ki kariyerin için düşünmemelisin. Farklı bir yabancı dil bildiğinde farklı bir dünyayala tanışacaksın adeta. Olaylara daha farklı yaklaşacak, hayatı daha farklı yorumlayacaksın. Ayrıca önemsiz olduğunu düşündüğün şeyler de sana bir çok şey katabilir. Kimsenin bilmediği bir bilgisayar programı kullanabilmen veya yeteneğinin olduğu fakat önemsiz bulduğun bir alanın üstüne gitmen seni farklı kılacak şeydir. Unutma her insan birbirinden farklıdır, yeter ki farklılıklarını daha geliştirebil ve adımlarını daha sağlam at.

ogrenciyken_mutlaka_yapilmasi_gereken_5_sey4

5 - Asla Pes Etme
Hayallerinin peşinden giderken tabii ki her şey toz pembe olmayacak. Karşına şuan düşünsen dahi aklına gelmeyecek küçük büyük binbir türlü zorluk çıkacak. Sana bu zorluğu çıkaracak olanlar bazen en yakınındakiler dahi olabilir. Kimse seni anlamayabilir, destek bulamayabilir, hatta bazen yalnız dahi kalabilirsin. Fakat kendine tecrübe katacağın hayata karşı daha da sağlamlaşacağın asıl olaylar da bunlar aslında. Kendine çizdiğin yoldan asla dönmemeli, pes etmemelisin. Kararlılık ve istikrar vazgeçilmez özelliklerin olmalı. Unutma yol senin yolun, kararlar senin kararların asla yolun yarısında durup geriye dönmemelisin.

ogrenciyken_mutlaka_yapilmasi_gereken_5_sey5

Özel İçerik: Bu içerik ÖğrenciKariyeri yazarlarından Samet Mete tarafından oluşturulmuştur.

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.