Öğrenci Kariyeri Banner

Öğrencilerin Yüksek Lisans İçin En Çok Tercih Ettiği 5 Ülke

Öğrencilerin Yüksek Lisans İçin En Çok Tercih Ettiği 5 Ülke
Günümüzün rekabetçi iş dünyasında iyi bir kariyer ve yüksek bir statü için sadece “üniversite mezunu olmak” dünyanın hiç bir yerinde yeterli olmuyor. Sizinle aynı ya da benzer bölümlerden mezun olan binlerce rakibiniz arasında farklı olmak ve tercih edilmek için kendinizi iyi yetiştirmiş, yüksek donanımlı bir aday olmanız çok önemli. Yurtdışında prestijli üniversitelerde alacak olduğunuz kaliteli bir yüksek lisans eğitimi, sizi kariyer yolculuğunuzda binlerce kişinin önüne geçirecek, çok daha nitelikli, fark edilir ve tercih edilir olmanızı sağlayacaktır.

Ayrıca yabancı bir ülkede eğitim alma kararında, özellikle nitelikli ve tam donanımlı bir üniversite okuma, kültürel ilgi, burs ve yardım fonları, uluslararası bir firmada staj yapabilme ve kariyer fırsatı, ikinci bir dil öğrenebilme imkanı ve arkadaşlık kurma gibi etkenlerde rol oynamaktadır..

Yurtdışında Öğrencilerin En Çok Tercih Ettikleri Ülkelere Birlikte Göz Atalım!


Amerika



Uluslararası öğrenciler için yurtdışında eğitim almak, yaşamak ve çalışmak denince ilk akla gelen ülkenin Amerika olması kaçınılamaz bir durumdur. Zira ülke dünya film, müzik, tiyatro, spor, moda ve teknoloji sektörlerini elinde tutmasının yanında isimleriyle hafızalarımıza kazınmış Los Angeles, San Francisco, New York, Boston, Chicago gibi şehirleriyle de bilinir.

Özellikle işletme ve yönetim, mühendislik, matematik ve bilgisayar bilimleri ile tıp gibi alanların tercih edildiği üniversitelerde; yalnızca yüksek standartlarda eğitim değil, aynı zamanda araştırma merkezleri, modern laboratuarlar, kampüs olanakları, kütüphaneler ve dalında uzman akademisyenlerin yer aldığı bir ortam sizi karşılamaktadır. Yurtdışında üniversite tercihlerini yapacak öğrencilerin en çok tercih ettiği eğitim kurumları arasında Massachusetts Teknoloji Üniversitesi, Stanford Üniversitesi ve Harvard Üniversitesi vardır.

İngiltere




Amerika’dan sonra dünyanın ikinci önde gelen eğitim merkezlerinden biri durumundadır.Uluslararası çapta çok sayıda kampüse, kütüphaneye ve dünyanın en köklü ve tarihi eğitim kurumlarına ev sahipliği yapan ülkede öğrencilerin en çok tercih ettiği şehirler arasında Londra yer alır.

İngiltere’nin yurtdışında en çok tercih edilen ülkeler arasında ilk sıralarda yer almasının en büyük nedenlerinden biri de, günümüz dünyasında global dil olarak kabul edilen İngilizceyi anavatanında öğrenme fikridir. Amerika’ya oranla daha yakın mesafede olan ve özellikle kısa süreli dil okulları için de uluslararası öğrencilere ev sahipliği yapan ülkede ve özellikle de Londra’da yüksek öğrenim ücretleri ve yaşam masrafları öğrenciler için biraz çeldirici olabilir, ancak hükümetin ve özel kurumların sağladığı burslar ve staj imkanları olduğunu söylemekte fayda var.

Kanada



Kanada’nın yurtdışında en çok tercih edilen ülkeler arasında olmasının nedeni modern ve yüksek kaliteli üniversitelerinden ziyade hoşgörülü ve çok kültürlü insanları, muhteşem doğal güzellikleri, İngilizce ve Fransa gibi iki resmi dile sahip olmasını sayabiliriz. Kanada özellikle son yıllarda eğitim alanında iddaalı program seçenekleri, eğitim kalitesi ve her bütçeye uygun üniversite seçenekleriyle üst sıralara çıkmayı başarmıştır. Özellikle tıp ve mühendislik alanlarında ciddi bir uluslararası öğrenci potansiyeline sahip olan Kanada’da, zorlu iklim koşulları ve uzaklık gibi mesafeleri ortadan kaldırmak için hükümet; hem burslar ve stajlar, hem de öğrencilere sunulan çalışma imkanları ve yüksek maaşlarla ön plana çıkıyor.

Yurtdışında eğitim almayı düşünen öğrencilerin en çok tercih ettiği şehirler arasında ilk sırada yer alan Montreal şehri, özellikle kültür-sanat aktiviteleri ve gelişen teknolojisi ile dikkat çeker. Ülke genelindeki üniversitelerde hem lisans, hem de lisansüstü İngilizce ve Fransızca dil seçeneklerine sahip programlarda öğrenciler kendilerine en uygun bölümü seçmekte zorlanmazlar.

Avustralya



Avustralya, eğitim konusunda saygın üniversiteleri, yüksekokulları ve dil okullarıyla eşi benzeri olmayan bir eğitim cennetidir. Avustralya devleti, üstün kalitede bir eğitim sunmak amacıyla tüm eğitim kurumlarını sıkı bir şekilde denetlemektedir ve sistemini uygun bulmadığı okulları kapatmaktadır. Avustralya üniversitelerinden alacağınız yüksek lisans diploması size dünyanın her yerinde saygınlık, prestij ve statü kazandıracaktır.

Özellikle Sidney ve Melbourne gibi modern şehirleri, hareketli gece yaşamı ve kıta genelindeki öğrencilere sosyal ve eğlenceli bir eğitim hayatı sunar. Avustralya Ulusal Üniversitesi, Sidney Üniversitesi ve Melbourne Üniversitesi ile yurtdışında eğitim almak isteyen öğrencilere ev sahipliği yapar.

Almanya



Almanya’da eğitim alacak olmanın en büyük avantajlarından biri de Almanca öğrenebilecek olmanızdır. Avrupa genelinde en yaygın olarak konuşulan dil olan Almanca size büyük değer katacaktır. Sahip olduğu geniş uluslararası öğrenci yapısı aynı zamanda size İngilizce pratiği olanağı da sunduğundan, Almanya'daki eğitim sürecini verimli değerlendirirseniz her iki dile de hakim olarak mezun olabileceksiniz. Öğrenciler Almancayı ilk yıl aldıkları hazırlık eğitiminde rahatlıkla öğrenebilmekte ve eğitme başlayabilmektedir.

Uluslararası öğrenciler için, devlet üniversitelerinde öğrenim ücretlerinin olmaması ve hükümetin sunduğu burs imkanları, Almanya’nın yurtdışında eğitim almak isteyenler için en iyi seçeneklerden biri olduğunu göstermektedir. Dünya çapında pek çok ülkede olduğu gibi, Almanya’da da yüksek kaliteli yaşam standartları ve kültürel zenginlik öğrenciler için tercih sebepleri arasındadır. Özelikle Münih Teknik Üniversitesi ve Ludwig Maximilian Üniversitesi ile dünya sıralamalarında ilk yüzde yer alan ülkede, eğitim kurumlarının Almanca dil bilgisi istediğini söylemekte fayda var.

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.