Öğrenci Kariyeri Banner

Öğrenciler Yanlışlıkla 400 Yıl Dayanan Batarya İcat etti!

Öğrenciler Yanlışlıkla 400 Yıl Dayanan Batarya İcat etti!
Irvine'de bulunan Kaliforniya Üniversitesi'den Mya Le Thai adlı doktora öğrencisi ve ekibi 400 yıla kadar dayanma olasılığı olan şarj edilebilir batarya icat ettiler.

Bilim insanları aslında şarj edilebilir normal bataryalarda kullanmak için daha iyi nanoteller tasarlamaya çalışıyorlardı. Nanoteller, elektronlarını tutmaya yarayan çok fazla yüzey alanına sahip oldukları için iletkenlik bakımından çok başarılılar.

Fakat bunun yanı sıra çok kırılganlar ve birkaç kez şarj edildikten sonra tükenmeye eğilimliler. İşte bu sebeplerden ötürü doktora öğrencisi Mya Le Thai'nin ekibi altından yapılan ve elektrolit jelin içine gömülen nanotellerin özelliklerini araştırıyordu. Testler sırasında da enteresan bir keşif yaşandı.

Batarya üç aylık bir süre içerisinde herhangi bir performans kaybı yaşamadan 200.000 şarj döngüsüne dayanabildi. Dolayısıyla bu batarya normal bir diz üstü bilgisayarı veya akıllı telefonu 400 yıla kadar şarj edebilir.

Kaynak

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.