Öğrenci Kariyeri Banner

Öğrenciler İçin Evde Yaşamayı Kolaylaştıracak Tavsiyeler

Öğrenciler İçin Evde Yaşamayı Kolaylaştıracak Tavsiyeler
563d91cef018fb32c8ef1270

Öğrenci evi bir klasiktir ve bu klasiği çoğumuz yaşamış, yaşıyor veya yaşayacaktır. Eğer sevdiğiniz arkadaşlarınızla beraberseniz ve anlaşabiliyorsanız her dakikasının sitcom tadında geçtiği hayatımızın en güzel dönemidir belki de. Tabii ki öğrenci evinde kalmanın tatlı zorlukları vardır fakat birazdan okuyacağınız bu minik liste size öğrenci evinde yaşamayı kolaylaştırmada yardımcı olabilir.

 

  • Toplu Taşımaya Uzaklık: Eğer eve henüz çıkmadıysanız ve çıkmayı planlıyorsanız göz önünde bulunduracağınız en önemli şey okula yakın veya uzak olması değil toplu taşıma vasıtalarına yakın olmak olsun. Çünkü hem okula gidip gelirken hem de günlük yaşantınızda bir yerlere ulaşmak ne kadar kolay olursa eviniz de sizin için o kadar pratik ve ulaşılabilir olur.


 

  • İnternet Bağlantısı: Hiçbir öğrenci sudan, ekmekten daha çok tükettiği internete çok fazla para vermek istemez. Bu seneki deneyimim ve araştırmalarım doğrultusunda söyleyebilirim ki en avantajlı ve hızlı internet 2015 yılında cep telefonu operatörlerinin çıkardığı ve piyasaya sunduğu internet hizmeti. İstediğiniz operatörün müşteri hizmetleri numarasından ulaşabilirsiniz. Modem ve kurulumu onlar yapıyorlar zaten sadece kurulum süresi boyunca alt yapınızı kontrol etmenizi ve aciliyetinizi belirtmenizi öneririm.


 

[ad name="Google Adsense"]

  • Yemek: Kabul edelim hiçbirimiz eve çıkarken yemek yapmayı bilmiyorduk. Evde yaşadığımız süreden sonrada ‘master chef’ olmadık. Öğrenci evlerinde yemeğin asıl olayı hızlı pratik ve lezzetli olması. Eğer sizin de makarnadan artık mideniz bulandıysa hemen en yakın marketin dondurulmuş gıda bölümüne kendinizi atabilirsiniz. Biz arkadaşlarımla alırken başta tereddüt ettik acaba lezzetleri nasıl diye. Ama hem 10 dk içinde hazırlanışı olsun hem lezzetleri olsun hem de az bulaşık derdi olsun dondurulmuş gıdalar kesinlikle



  1. Yüzyılın en güzel nimetleri


 

  • Temizlik: Annemizin evinde ekmek elden su gölden yaşamak güzeldi fakat kendi evinize çıkınca evin kendi kendine dezenfekte olmadığını anlamak pek güç olmadı ve iş başa düştü. Temizlik sizin için işkenceye dönüşmesin mesela her gece yatmadan bulaşık yıkandı mı birikme olmaz ve dağ gibi bulaşıklarla karşı karşıya kalmazsınız. Banyo temizliğinde silmek yerine süpürmek daha efektif olacaktır. Toz alırken toz bezi yerine her yerde satılan toz alma sopaları veya aparatları size en az 15 dk kazandıracaktır. Alacağınız oda kokuları veya kokulu mumlar evinizde fresh bir hava yaratacak ve evinizi temiz kokutacaktır.


 

  • Faturaları kısma yöntemleri: Kısa vadede pahalı gelse de uzun vadede cok faydasını göreceğiniz bir yatırım yapın ve bulaşık makinesi alın. Hem zaman hem para olarak size olan faydasını kendi gözlerinizle göreceksiniz. Evde kullanmadığınız odaların peteklerini kapatın ve akşam yatarken doğalgazı kısın okuldan geldiğinizde tekrar derecesini yükseltirsiniz siz evde yokken boşuna yüksek derecede çalışmasına gerek yok. Hatta eviniz küçükse ve büyükşehirde okuyorsanız iki tane elektrikli ısıtıcı alın ve doğalgazı komple kapatın evinizi elektrikli ısıtıcıyla ısıtın. Elektrik faturanız olduğundan fazla gelebilir ama doğalgaza oranla 100-200 tl ye kadar kar elde edildiğine canlı şahit oldum. Size garanti edebilirim. Alışverişinizi aylık toplu yapmak yerine bittikçe yapın ve büyük marketler yerine ucuzluğu ile nam salmış marketleri tercih edin. Aylık alışverişte bir seferde hepsini aldığınız için hem kısa sürede hepsini tüketir hem de tek seferde çok para harcamış olursunuz.


 

  • Komşularla ilişki: Her ne kadar 21. Yüzyıl şehir edebiyatında ‘Apartmanlar çıktı komşuluk ilişkileri kalmadı’ lafı insanların duyar mekanizmalarında çok büyük bir hisseye sahip olsa da öğrenci olarak eğer büyükşehirde yaşıyorsanız komşularınızla ilişkiniz olmasın. Zaten o evde kalıcı değişiniz özel alanınız size özel kalsın. Apartmanda ne kadar az kişiyle muhabbetiniz olursa o kadar rahat edersiniz benden söylemesi. Hem zaten artık kimse bu çocuklar öğrenci açlardır sınav haftalarıdır deyip aşure bile getirmiyor J


 

En en en önemli tavsiyem ise kesinlikle beraber eve çıktığınız insanı doğru seçmeniz olacaktır. Ben bu konuda çok şanslıyım çünkü en yakın arkadaşımla aynı evde yaşama fırsatım oldu sınıf arkadaşım ve derslerimizde ortak olunca o benim İstanbul’daki ailem oldu. Küçük tartışmalar tabii ki olur. Ama önemli olan empati ve hoşgörü bu ikisinin siz de olması yetmez karşı tarafta da olması lazım. Demem o ki geçimli olun doğru insanı seçin. Ve hayatınızın en güzel dönemini yaşayın. Unutmayın öğrencilik yaşamaya değer :)

 

Başka bir yazı da görüşmek dileği ile…

[ad name="HTML-3"][ad name="HTML-3"]

 

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.