Öğrenci Kariyeri Banner

Mutlaka Uğramanız Gereken 6 Kitap Kafe!

Mutlaka Uğramanız Gereken 6 Kitap Kafe!
Kitap ve kahve severler için derlediğim bu yazı, adeta canlıymış gibi kahvenin kokusunu hissettiriyor ve içinizi kitap okuma isteğiyle dolduruyor. ''Bir kahve içeyim'', ''İki atıştırayım'', ''Ayy şu kitaba da bakayım!'' derken nasıl zaman geçtiğini anlayamayacağımız işte o güzel kitap kafeler;

Kabuk Kitabevi/ İzmir

DSNLYWAXcAIlr1c

Hafta içi ve Cumartesi  günleri 10.00 - 21.00, Pazar günleri 12.00 - 20.00 arasında açık olan bu kitabevi,  Alsancak’ın en işlek caddelerinden birinde yer alıyor. Gürültüyü dert etmeyiniz. Mekan çift camlı olduğundan sokağın gürültüsü içeriye girmiyor. Huzurlu bir şekilde kitabınızı okuyup, çayınızı ya da kahvenizi içebilirsiniz. Son olarak, eğer kitaplardan hangisini okuyacağınızı seçemezseniz kitabevi sahibi bu konuda size seve seve yardımcı olacaktır.

Kitap Kurdu/ Ankara

120352972_7cjnR1B1TKX7mkNFbRzIju9qBcQSfujRho_fLjszA9I_790x445

Ankara’daki en eski kitap kafelerden biri olan Kitap Kurdu’nun masaları ve sandalyeleri şiir ve resimlerlerle donatılmış bir kültür ortamıdır. Kafeye geldiğinizde hemen masanıza gelen şiir kitabı ile karşılandığınızı görünce farklı bir ortama geldiğinizi fark edeceksiniz.

Tasarım Bookshop & Cafe / Kadıköy-İstanbultasarımbookshop-1

İsterseniz kitap alışverişi için, isterseniz oturup kitap okumak için mükemmel bir seçenek. Kahve, çay, atıştırmalık , tatlı çeşitleri var ve Wi-fi mevcut. İster bilgisayarda işinizi halledin, isterseniz sanat, tasarım ve mimari kitaplarına gömülün. Kafede sadece Türkçe değil bir dolu yabancı kitap da mevcut.

Tenten/ İzmir

tenten_790x445

Alsancak'ta huzurla kitap okuyabileceğiniz bir kitap kafe. En sevdiğim özelliği ise buraya 3 kitap getirmeniz karşılığında ücretsiz çay veya kahvenizi alabilme fırsatınızın olması. Hem zevkinizi insanlarla paylaşıyor hem de ücretsiz çayınızı yudumluyorsunuz!

Octopus Book Cafe/ Antalya

octopus_790x445

İsteyenin ders çalıştığı, isteyenin kitapla sohbet ettiği  bir mekan daha, Octopus Book Cafe! Rahatlatıcı müzikleriyle en huzurlu saatlerinizi burada geçirebilirsiniz. Çalışma saatleri : 09.00 - 23.30 arasındadır.

Mavi Ada Kitabevi & Kafe/ Bursacollage_790x445 (2)

Bu kafe ''Ne ararsan var'' dercesine yapılmış sanki! İstediğiniz kitabı okuyabileceğiniz hem de rahatça ders çalışabileceğiniz güzel bir ortamı var. Bursa'ya yolunuz düşerse mutlaka uğrayın. Benden demesi!

“Bir kitabı okurken geçen iki saatin ömrümün birçok senelerinden daha dolu, daha ehemmiyetli olduğunu fark edince insan hayatının ürkütücü hiçliğini düşünür ve yeis içinde kalırdım.” demiş Sabahattin Ali. Ne de çok doğru söylemiş. Umarım ömrünüzün birçok senelerinden daha dolu, daha ehemmiyetli saatler geçirirsiniz.

Özgün İçerik: Fatma Kunt

 

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.