Öğrenci Kariyeri Banner

Mühendislik Okuyanlar İçin Faydalı 7 İnternet Sitesi

Mühendislik Okuyanlar İçin Faydalı 7 İnternet Sitesi
Mühendislik okuyanların ihtiyaç duyduğu ve işlerini kolaylaştırmak; hem öğrenmek, hem çalışmak hem de eğlenmek için mühendislik öğrencilerinin oldukça işine yarayacağına inandığımız siteleri derledik. Geleceğin mühendisleri olarak bu listeye bir göz atın.

1. engineering.com



engineering.com bünyesinde mühendislik öğrencilerine faydalı olabilecek içerikler sunan bir internet sitesi. Siteye girdiğinizde teknik kaynaklar, videolar ve haberler çeşitli kategoriler altında karşımıza çıkıyor. Kendi alanınıza göre farklı kategorilerdeki içerikler ile yararlı vakitler geçirebilirsiniz.

2. HowStuffWorks

howstuffworks

Adından da anlaşılacağı gibi HowStuffWorks birçok şeyin çalışma prensibi hakkında bilgiler sunan bir site. Teknik bir yaklaşımdan çok samimi bir anlatım biçimiyle hazırlanmış içerikler ile karşılaşacaksınız. Hem öğrenmek hem de keyifli bir vakit geçirmek isteyen bünyelere ilaç gibi gelecektir.

3. Wolfram Alpha

www

Wolfram Alpha için kısaca "bilgi motoru" diyebiliriz. Kimyadan tarihe, matematikten sanata içerisinde çeşitli sorulara cevap bulabileceğiniz bir site. Her türlü hesaplamada kullanıcının imdadına koşan Wolfram Alpha'yı mühendislik öğrencileri için hazırladığımız bu listeye eklemesek olmazdı. Ayrıca oldukça kullanışlı bir arayüze sahip olduğunu da söylemeden geçmeyelim.

4.Thingiverse

thingiverse

thingiverse.com üç boyutlu modellerin paylaşıldığı bir internet sitesi. Birbirinden güzel modellerin açık kaynak şekilde sunulduğu bu site özellikle 3D yazıcı sahiplerinin vazgeçilmezi. Modeller arasından hoşunuza giden bir ürünü bastırabilirsiniz. Ayrıca kendi çizimlerinizi de siteye kaydolarak paylaşabilirsiniz.

5. onlineconversion.com

121

onlineconversion.com ihtiyacınız olan tüm birim çevrimlerini gerçekleştirmenize olanak sağlıyor.

6. Khan Academy

aa

2006 yılında "herkese, her yerde, dünya standartlarında, bedelsiz eğitim" sloganıyla yola çıkan Khan Academy, içerisinde farklı konularda ders videoları içeren bir internet sitesi. Özellikle mühendislik eğitimi alanlar için yararlı olabilecek bilgisayar programlama, fizik, matematik gibi alanlarda ders videoları mevcut.

7. mix.com

sdsf

Tüm bu siteler ilginizi çekmediyse veya size hitap etmiyorsa sizi mix.com ile tanıştıralım. Mix, ilgi alanlarınıza göre sizi çeşitli internet sitelerine yönlendiren bir aracı site diyebiliriz. Kaydolduktan sonra ilgi alanlarınızı giriyorsunuz ve size özel içerikler sunuluyor. Bu sayede ilginç siteleri keşfetme imkanı buluyorsunuz. Mühendislik ile doğrudan alakası olmasa da farklı siteler keşfetmek isteyenler için bu siteyi de eklemek istedik.

Özel İçerik: Alperen Kopuz

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.