Öğrenci Kariyeri Banner

Milli Uçan Aracımız Cezeri'den İlk Kareler

Milli Uçan Aracımız Cezeri'den İlk Kareler
Baykar Teknik Müdürü ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, Türkiye'nin ilk milli uçan arabası olacak "CEZERİ"nin prototipini hazırladıklarını duyurdu. Sosyal medya üzerinden paylaşımda bulunan Selçuk Bayraktar, “Yıllarca sürecek bir tasarım ve ARGE sürecinin başlangıcı. Yoğun geçen prototip geliştirme faaliyetinin ilk 8 ayı. Hedef 9.ayda doğum, yetişirse TEKNOFEST’te uçuş” ifadelerini kullandı.

Ekran Görüntüsü (472)

İlk milli uçan araba prototipi olan Cezeri'nin donanım, yazılım geliştirme ve motor itki sisteminin test faaliyetlerinin devam ettiğini belirten Bayraktar, prototip imalat sürecinde çalışmaların aralıksız devam ettiğini vurguladı.

Selçuk Bayraktar 4 farklı alternatif görsel paylaşırken, bunun için takipçilerinden fikirlerini belirtmeleri konusunda da duyuruda bulundu. İşte paylaşılan o fotoğraflar :

1

2

3

4

 

CEZERİ İSMİ NEREDEN GELİYOR

Dünyadaki ilk robotları tasarlayan Türk-İslam bilim insanı El-Cezeri aynı zamanda sibernetik alanın da kurucusu kabul ediliyor. Batı literatüründe M.Ö. 300 yıllarında Yunan matematikçi Archytas tarafından buharla çalışan bir güvercin üretilmiş olduğu belirtilse de, robotikle ilgili bilinen en eski yazılı kayıt, Cezeri'ye aittir.

ce

Dünya bilim tarihi açısından bugünkü sibernetik ve robot biliminde çalışmalar yapan ilk bilim adamı olan Cezeri'nin yaptığı otomatik makineler günümüz mekanik ve sibernetik bilimlerinin temel taşlarını oluşturmaktadır.

 

KAYNAK

 

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.