Öğrenci Kariyeri Banner

Mikrofonun Gizli Kahramanları!

Mikrofonun Gizli Kahramanları!
radio-soundboard (790 x 445)

Herkese merhaba! Temmuz'un neredeyse ortalarına geldiğimiz bugünlerde bazılarımız yaz okulunda ter dökmeye devam ediyor, bazılarımız stajda. Bazılarımız tercih dönemi öncesi kendini dinlenmeye aldı. Bizim göremediğimiz ama sesini duyduğumuz, bu sıcak günlerde bize bir nebze eşlik etmeye çalışan bizden birileri var! Hemen mikrofonun arkasındalar, frekanslarımızı ayarlayalım.

IMG_4317 (790 x 445)

Yemekhanede sıra beklerken, bir sonraki dersi beklerken, kantinde kahvemizi yudumlarken, yürürken, koşarken, yetişirken, yalnızken, kalabalıklarda... Onlar hep orada bize sesleniyor. Onlar mikrofonun arkasındaki gizli kahramanlar. Çoğumuz seslerine aşina olduğumuz yüzlerin belki de kampüste yanlarından geçip gidiyoruz. Onlar bizimle aynı sıralardan kalkıp, sektörün basamaklarını şimdiden çıkmaya başlıyor. Bize bir şarkı kadar uzaklar üstelik. Gelin Türkiye'nin birbirinden başarılı öğrenci radyolarını hep beraber inceleyelim.

Anadolu Üniversitesi | Radyo A | 101.7

radyoa (790 x 445)

Radyo A 1998'de kurulduğu günden bugüne 24 saat yayın yapıyor ve bu yayınların 16 saati canlı gerçekleştiriliyor. Müzik yayınlarının yanı sıra bilgi programları, söyleşiler, üniversite haberleri ağırlıklı olmak üzere haber programları da yapılıyor. 2009 yılında yabancı hit müziğin yanında Türkçe hit müziğe de yayınlarında yer vermeye başlayan Radyo A, Türkiye'de ki en iyi stüdyolardan birine sahip. Radyo A, Selector’ü kullanan ilk, Master Control Sistemi’ni kullanan ikinci üniversite radyosu.

Ankara Üniversitesi | Radyo İlef | 91.0

radyo-ilef (790 x 445)Radyo İlef, Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından kurulmuş bir radyo kanalı. Radyo dinleyenlerine, yabancı klasik ve slow şarkılar çalıyor. Sık aralıklar ile yayın akışı güncellenen radyo kanalı, dinleyenlerine güncel şarkılar sunuyor. Radyo İlef, haftanın her günü kesintisiz yayın yapıyor.

Bahçeşehir Üniversitesi | BAU Radyo

bauradyo-630x200 (790 x 445)

BAU Radyo, 2006 yılında Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı' nda Tolga Dinçer isimli öğrenci tarafından kuruldu. BAU Radyo, Türkiye'nin önemli radyolarına programcı ve DJ'ler yetiştirmeye devam ediyor.

Bilkent Üniversitesi | Radyo Bilkent | 96.6

bilkent (790 x 445)

Radyo Bilkent, 1995 yılında kurulmuş bir üniversite radyosudur. Kuruluşunun 7.yılı olan 2002’den bu yana, Bilkent Radyo Televizyon ve Yayıncılık A.Ş. çatısı altında, 96.6 frekansından yayınlarına devam etmektedir. Radyo Bilkent, özgün ve dinamik yapısıyla en iyi ve en yeni müziği, dinleyicilerine en iyi şekilde sunmayı ilke edinirken, bir üniversite radyosu olmanın getirdiği sorumluluk bilinciyle çalışmalarını sürdürmektedir.

Boğaziçi Üniversitesi | Radyo Boğaziçi

boğaziçi (790 x 445)

Radyo Boğaziçi Türkiye'nin ilk üniversite radyosu. 1992 yılında FM bandından yayın yapan radyo, şu anda yayın hayatını internet üzerinden sürdürüyor. Yıl boyunca devam eden yayın ve DJ eğitimleri ile radyoculuğa meraklı Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin ilgi odağı olan Radyo Boğaziçi, özel yayın kuşağında kendi belirledikleri tarzda sınırsızca yayın yapan yayıncıları ile başta üniversite öğrencileri olmak üzere her yaştan insanın kendinden bir parça bulabileceği programlara ev sahipliği yapıyor.

Çanakkale Üniversitesi | ÇOMÜ Radyo | 94.0

muzrad_radyo-tonda-yepyeni-bir-program-basladi (790 x 445)

İletişim Fakültesi bünyesinde faaliyet gösteren ve yayın hayatına Mart 2012’de başlayan üniversite radyosu genç, dinamik ve enerji dolu altyapısıyla, her saati dolu dolu geçen yayın akışıyla, kaliteyi yakalayabileceğiniz gibi aynı zamanda İletişim Fakültesi'nin uygulama alanı olarak faaliyet gösteriyor. Türkiye'nin en prestijli organizasyonlarından 4. Sihirli Mikrofon Radyo Ödülleri'nde, yaklaşık 40 üniversite radyosu arasından birincilik kazanarak 'Türkiye'nin En İyi Üniversite Radyosu' ünvanını hak etti.

İstanbul Üniversitesi | Radyo İletişim | FM 103

istanbulüni (790 x 445)

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyosu Radyo İletişim, 1993 yılından bu yana yayın yapan, tamamen öğrenci odaklı bir eğitim radyosu. Öncelikli hedefi, İ.Ü. İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencilerinin kuramsal derslerde gördükleri konuların uygulamalarını yapmalarına olanak sağlamak olan Radyo İletişim, stüdyolarını ve mikrofonlarını aynı zamanda hem İletişim Fakültesi’nin diğer bölümlerinde hem de genel olarak İstanbul Üniversitesi’nde öğrenim gören tüm öğrencilerle paylaşıyor.

İstanbul Teknik Üniversitesi | İTÜ Radyosu | 103.8

itu-radyo (790 x 445)

Klasik Batı Müziği ağırlıklı olmak üzere Caz, Blues ve Rock müziğinin seçkin örneklerine de yayınlarında yer veren İTÜ Radyosu, akademik duyurular ve kentteki sanat etkinliklerini gün içinde haber olarak dinleyicilerle buluşturuyor.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi | Radyo ODTÜ | 103.1

radyo odt (790 x 445)

Pop-Rock, Alternatif-Rock tarzı yabancı müzik yayını yapan Radyo ODTÜ, Türkiye'de internet üzerinden yayın yapan ilk radyo.

Unutmayın, siz de onlardan biri olabilir yahut günlük hayatın kargaşası içinde sadece kulaklıklarınızı takıp kendinizi ritme bırakarak onların yanlarında olabilir, hayatlarına dokunabilirsiniz. 

Özgün İçerik: Selinay Şendir

 

 

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.