Öğrenci Kariyeri Banner

Microsoft'un Yapay Zeka Dil Uygulaması Çince Pratik Yapabilmeniz İçin Size Bir Arkadaş Veriyor

Microsoft'un Yapay Zeka Dil Uygulaması Çince Pratik Yapabilmeniz İçin Size Bir Arkadaş Veriyor
Yeni bir dil öğrenmek pratikten geçer ancak bazen pratik yapacak kimseyi bulamazsınız.

Microsoft'un yeni Learn Chinese(Çince Öğren) uygulaması yapay zeka yardımıyla dili seçmenizi istiyor.

Yeni başlayanlar(beginner) ve Orta seviye olanlar(intermediate) için olmak üzere uygulamada seviyeye göre iki mod bulunmakta.

Beginner dersleri basit kalıp ve cümleler içeriyor ve sonrasında yeni öğrenilen ifadeleri pratik yapabileceği kısa diyaloglarla devam ediyor.

https_%2F%2Fblueprint-api-production.s3.amazonaws.com%2Fuploads%2Fcard%2Fimage%2F661458%2F1d968507-e96f-49b7-a499-5ebdffdb8f5d

Telaffuzunuzun doğruluğuna göre puanlandırılıyorsunuz. Yanlış telaffuzlar kırmızı renkte, doğru telaffuzlar yeşil renkte ekranda beliriyor. Uygulama aynı zamanda örnek ses de sağlamakta. Böylelikle sözcüklerin nasıl telaffuz edileceğini duyabiliyorsunuz.

Yapay zeka size kendinizi özgür bir şekilde ifade edebilmeniz için tasarlandı. Uygulamanın size verdiği anahtar kelimelerle cümle kurmakla mükellefsiniz ancak cümlenin yapısı tamamen size kalmış. :)

Konuştuktan sonra, uygulama size 100 üzerinden cevabınızın yapısı ve telaffuzuna göre puan veriyor.

https_%2F%2Fblueprint-api-production.s3.amazonaws.com%2Fuploads%2Fcard%2Fimage%2F661460%2F0c040429-18b6-4768-981c-bdea324aacf9

Intermediate modu da aynı şekilde benzer, sadece gerçek hayata yönelik daha gerçekçi senaryolar içeriyor. Restaurantta nasıl sipariş verilir ya da Çin'in en büyük sosyal medya ağı WeChat'te insanlar nasıl eklenir gibi örnekler içeriyor. Oldukça pratik.

https_%2F%2Fblueprint-api-production.s3.amazonaws.com%2Fuploads%2Fcard%2Fimage%2F661456%2F4706cb72-ed37-4c5d-a8e5-50430beef611

Nasıl Çalışıyor?

Microsoft'a göre, bu uygulama, öğrencilerin söylediklerini tanımak ve öğrenenlerin telaffuzunu değerlendirmek için ayarlanmış olan derin sinir ağları gibi "Yapay zeka araçlarına" dayanıyor.

Yapay zeka, yerli konuşmacıların verilerini ve Microsoft'un text-to-speech teknolojisini temel alan sözcükleri tanımak için ayarlandı.

Microsoft Research Asia'da üst düzey geliştiricisi Yan Xia, bir blogpost'ta "Bu uygulama bir dil öğrenme ortağı olarak sizinle çalışacaktır." dedi.

"Sizinle sohbet edecek ve söylediklerinizi temel alarak size geri bildirim verecektir."

Microsoft'a göre uygulamanın amacı, öğrencileri ana dildeki konuşanlarla gerçek dünya görüşmelerine hazırlamak.

Microsoft Learn Chinese uygulaması ücretsiz olarak App store'da.

Kaynak

Çeviri: Armoni Bayar

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.