Öğrenci Kariyeri Banner

Masa Başındakiler Dikkat!

Masa Başındakiler Dikkat!
Gerek ders çalışırken gerek iş başındayken saatlerimizi masa başında harcıyoruz. Peki bu zaman diliminde sağlığımızı olumlu yönde etkileyecek davranışlarda bulunabileceğinizi biliyor muydunuz? Aslında çok basit dik oturun, kendinizi dinlendirin, bol bol su için.

Omuz, boyun ve bel problemleri

Saatlerce masa başında oturmak ve egzersiz yapmamak sırt kaslarını zaman içinde zayıflatır. Bunun sonucunda kambur, omurga eğriliği, kireçlenme, kas gerilmeleri, bel ve boyun fıtıkları ve ağrıları gibi çeşitli sağlık problemleri görülebilir.

Önlem:

  • Otururken sırt her zaman sandalyeye değecek şekilde dik oturulmalı. Gerekirse sırtı destekleyen yastıklardan kullanılmalı.

  • Gün içinde ufak molalar verip egzersiz yaparak kaslara rahatlamak ve yenilenmek için fırsat verilmeli. İntenette araştırdığınız zaman kolaylıkla bulabilirsiniz.


Lower-back pain is one of the top three reasons that Americans go to the doctor. But the solution can be a DIY project.

El bileği ve dirsek problemi

El-bilek kanal hastalığı, bilek hizasında bulunan karpal tünelin kalınlaşması sebebiyle sinirlerin sıkışmasıdır. El ve ön kolun serçe parmağında ağrı, karıncalanma ve uyuşma şeklinde belirtileri görülebilir.

Önlem:

  • Bilekleriniz her zaman parmaklarınızdan yukarıda durmalıdır (piyano çalar gibi).

  • Bilgisayar kullanıcıları ergonomik klavye ve fare pedleri kullanılabilir.


el-bilegi

Göz problemleri

Bilgisayar başında çalışmak durumunda olanlar çok fazla başlarını ve gözlerini hareket ettirirler. Gözler dinlendirilmediği zaman göz yanması, bulanıklık ve baş ağrısına neden olabilir.

Önlem:

  • Birkaç dakikalığına gözlerinizi kapatıp dinlendirin.

  • Eğer göz kuruluğu probleminiz varsa suni göz yaşı damlası kullanabilirsiniz.

  • Bilgisayar ekranının belirli mesafede olmasına dikkat edin.

  • Optik mağazalarda gözlüğünüze televizyon, telefon ve bilgisayardan gelen zararlı ışınlara karşı koruyucu taktırabilirsiniz.


goz

Önemli bir durum olduğu zaman lütfen gecikmeden doktorunuza başvurunuz. 

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.