Öğrenci Kariyeri Banner

Leonardo Da Vinci’nin İş Başvuru Mektubu

Leonardo Da Vinci’nin İş Başvuru Mektubu
Özellikle ileride kariyer planı yaparken özel sektörde çalışmayı düşünenler için işe alımlarda en önemli kriter şüphesiz CV'mizdir. Bir nevi iş hayatına giriş bileti özelliği taşıyan bu kriter neredeyse hayatımızı şekillendiriyor. Bize de burada düşen diğer CV'lerden farklılaşmak ve edindiğimiz özellikleri ön plan çıkaracak bir şekilde karşı tarafa aktarmak olacaktır.

Tarihte yaşanmış bir olayı ilham vermesi ve örnek olması amacıyla tekrar akıllara getirmek istedik. Olay şöyle gelişiyor; 1482 yıllarında Floransa'yı terkederek Rönesans döneminin en önemli sanatçılarından biri olacak olan Leonardo Da Vinci'nin yollara düşmesiyle başlıyor. Leonardo Da Vinci Milano Dükü Ludovico Sforza’ya yetenekleri anlattığı bir mektup yazıyor ve bu mektup bütün zamanların en olağanüstü iş başvurusu olarak kabul ediliyor. Gelin Leonardo'nun yolladığı bu iş başvuru mektubunu birlikte inceleyelim..

Leonardo İş Başvurusu

“Şöhretli Lord’um,

Savaş makineleri konusunda kendini nitelikli ilan edenlerin fikirlerini inceledim ve inanıyorum ki kimsenin sahip olmadığı fikirlerim var. Bu mektupla, siz ekselanslarına bu konulardaki sırlarımı açıklamak ve sizin için en uygun yer ve zamanda, aşağıda anlattığım her şeyi sizinle birebir olarak görüşmek isterim.

1) Çok hafif ve güçlü, taşımaya uygun, savaşlara karşı dayanıklı köprü yapımı için fikirlerim var.

2) Kuşatılma sırasında siperlerdeki suyun nasıl boşaltılacağını, sonsuz çeşit köprü yapımını, görünmeyen, örtülü, merdivenlerin ve diğer araçların nasıl yapılabileceğini biliyorum.

3) İyi korunması ve konumu nedeniyle borbardımanda yıkalamayacak kaleleri yok edebilmek için planlarım var. Bir kayanın ya da benzeri sert bir zeminin üzerinde olsa bile…

4) Dolu gibi küçük toplar yağdıran çok kullanışlı ve kolay taşınabilir toplar yapmayı biliyorum. Bu topların dumanı düşmanda büyük zarara ve karışıklığa neden olacaktır.

5) Deniz savaşlarında taaruza ve savunmaya çok uygun silahlar yapmayı ve gemiler inşa etmeyi biliyorum.

6) Sessiz bir şekilde yer altında tüneller ve geçitler açmak için sırlarım var.

7) Saldırılara dayanıklı, asker kayıplarını azaltacak kapalı araçlar için fikirlerim var.

8) İhtiyaç halinde, elinizdekilerden farklı, etkin ve kullanışlı toplar ve silahlar yapabilir, hafif mühimmatlar üretebilirim.

9) Mancınıklar, sapanlar ve daha bir çok farklı makine üretebilirim. Kısacası, değişen koşullara uygun türlü makineler tasarlayabilirim.

10) Barış zamanlarında ise her türlü binanın yapımında ve suyun taşınmasında, size en az bir mimar kadar fayda sağlayabilirim.

11) Mermer, bronz veya kilden heykeller yapabilirm. Ayrıca kendimi diğer ressamlardan ayıracak özel resimler yapabilirim.

12) Babanız Prens’in aziz hatırasını ve ünlü Sforza malikânesinin şan ve şerefini ebediyen yaşatacak olan bronz at işini layıkıyla yerine getirebilirim.

Eğer yukarıda bahsettiğim şeylerden herhangi birisi imkansız gözükürse, ekselanslarını memnun edecek herhangi bir yerde (park vb.) deneme yapmaya hazır olduğumu belirtirim. Anlattıklarımı büyük bir tevazu ile yazdığımdan emin olabilirsiniz.''

Leonardo Da Vinci

Yazdı da ne mi oldu? Leonardo'nun bu çalışma isteğini gören Milano Dükü tabi ki işe almış. Leonardo Da Vinci şehir Fransızlar tarafından işgal edilene kadar yaklaşık 17 sene görev yapmış ve birçok gelişmede başrol oynamıştır.

Bu yazıdan anlayacağımız üzere bir işe binlerce CV arasından doğru adayı bulmaya çalışan İK uzmanlarının dikkatini çekebilmenizin en hızlı ve etkili yolu, başarılı bir CV'ye sahip olmak ve şirkete katabileceklerinizi açık ve net bir şekilde ön yazınızda dile getirmektir.

Leonardo ermiş muradına darısı bizim başımıza diyerek herkese bol kariyerli bir gelecek diliyorum. :)

Özel İçerik : Zafer Demirci

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.