Öğrenci Kariyeri Banner

Kütüphanedeki Öğrenciler Rehin Aldılar

Kütüphanedeki Öğrenciler Rehin Aldılar
kutup

[ad name="HTML"]

ADANA'daki Çukurova Üniversitesi'nde (ÇÜ) Uludere olaylarının yıl dönümü nedeniyle yürüyüş yapan karşıt görüşlü öğrenciler arasında taşlı sopalı kavga çıktı. Bir grup öğrenci kütüphaneyi basıp içerdeki öğrencileri rehin aldı, biber gazıyla müdahale eden polis 100 öğrenciyi gözaltına aldı.

ÇÜ kampusundaki R1 dersliğinin önünde toplanan yaklaşık 400 kişilik grup, Uludere olaylarının yıl dönümü nedeniyle sloganlar atıp yürüyüşe geçti. Yemekhaneye kadar yürüyen öğrenciler burada Uludere olaylarıyla ilgili açıklama yapıp, kampus içinde sloganlar attı.

Bu sırada bazı binalardan yürüyüş yapan öğrencilere taş yağdırıldı. Çıkan arbedeye TOMA'larla önlem alan polis müdahale etti.

Tazyikli su ve biber gazı sıkılarak dağıtılan öğrencilerden bir bölümü ÇÜ Kütüphanesi ile R1 dersliğine girip buradaki bazı öğrencileri rehin aldı. Çevik Kuvvet polisinin müdahalesiyle yaklaşık 100 öğrenci gözaltına alındı, binalar boşaltıldı. Kütüphane önünde toplanan öğrencilerle Turkuaz kafe önünde toplanan karşıt görüşlü öğrenciler ise tazyikli su ve biber gazı sıkılarak dağıldı. Polis kampusta önlemlerini sürdürüyor.

EMNİYET MÜDÜRÜ YARALANDI

Öte yandan olaylar sırasında Emniyet Müdür Yardımcısı Fahri Aktaş ensesine atılan bir taşın isabet etmesi nedeniyle yaralandı. ÇÜ Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Acil Servisi'ne götürülen müdür yardımcısı ayakta tedavi edildi. Emniyet Müdürü Zeki Zeybek de hastaneye gelerek emniyet müdür yardımcısının sağlık durumu hakkında bilgi aldı.

 

 

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.