Öğrenci Kariyeri Banner

Koç Üniversitesi 3. Rahmi M. Koç Bilim Madalyası’nın Sahibi Belli Oldu!

Koç Üniversitesi 3. Rahmi M. Koç Bilim Madalyası’nın Sahibi Belli Oldu!
Koç Üniversitesi, yurt içinde veya dışında evrensel bilgi birikimine katkı sağlayan 50 yaşını tamamlamamış Türkiye’nin yetiştirdiği başarılı ve alanlarında öncü bilim insanlarını ödüllendirmek amacıyla Koç Üniversitesi Rahmi M. Koç Bilim Madalyası ödül programını 2016 yılında başlatmıştı.

Koç Üniversitesi Rahmi M. Koç Bilim Madalyası’na aday olacak bilim insanlarını, Koç Üniversitesi tarafından oluşturulan ‘Seçici Kurul’ üyeleri belirlemektedir. Kuruldaki her bir üye çeşitli bilim alanlarında uzman kişilerdir. Bilim Madalyası bir yıl Fen, Mühendislik ve Tıp Bilimleri alanlarında bir sonraki yıl da İdari, Sosyal, İnsani Bilimler ve Hukuk alanlarında verilmektedir.

21 Kasım 2018’de üçüncü kez takdim edilen Koç Üniversitesi Rahmi M. Koç Bilim Madalyası, mikro ve nano biyomedikal robotik teknolojisi alanında yaptığı çalışmalar nedeniyle Prof. Dr. Metin Sitti’ye layık görüldü.

metin-sitti

Prof. Dr. Metin Sitti Kimdir?

  • Lisans ve yüksek lisansını Elektrik ve Elektronik Mühendisliği branşında Boğaziçi Üniversitesi’nde yapmıştır. Doktora derecesini ise yine aynı bölümde Tokyo Üniversitesi’nde tamamlamıştır.

  • Carnegie Mellon Üniversitesi’nde Makine Mühendisliği Bölümü ve Robotik Enstitüsü’nde halen profesörlük yapmaktadır.

  • Almanya'da bulunan Max Planck Akıllı Sistemler Enstitüsü’nün yöneticisidir. Aynı zamanda NanoRobotics Laboratuvarı and Bio-Robotics Merkezi’ni de yönetmektedir.

  • Araştırma alanları arasında küçük ölçekli fiziksel zekâ, mobil mikro robotlar, biyolojik yapılardan ilham alınmış materyaller bulunmaktadır.

  • Micro-Bio Robotics Dergisi'nin yazı işleri müdürüdür.


Hikayesini bir de kendi ağzından dinlemek isterseniz buraya tıklayarak ilgili videoya ulaşabilirsiniz.

Özel İçerik: Melis Kasap

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.