Öğrenci Kariyeri Banner

İzleyecek Dizi Arayanlara Bazı Öneriler!

İzleyecek Dizi Arayanlara Bazı Öneriler!
Bir çoğunuz gibi bende yabancı dizi hayranıyım. İzlediğim ya da bana önerilenlerden kenarda, köşede kalan dizilerden sizler için bir liste hazırlıyayım dedim. Buyrun, bakalım...

-JOEY

İmdb(6.0/10)(Komedi)

FRIENDS'İN BIRAKTIĞI YERDEN... JOEY LOS ANGELES'TA, STAR OLMA YOLUNDA.

Friends ekibinin tamamı kendi yollarına gidince, Joey Tribbiani de New Yok'tan ayrılır ve gerçek bir oyuncu olabilmek için Los Angeles'a taşınır. Bir zamanlar ''ailesi gibi olmuş arkadaşlarından'' uzakta, bu kez ''aile bireylerini birer arkadaşa dönüştürmesi'' gerekmektedir.

Gergin, güçlü ve seksi bir kuaför olan kız kardeşi Gina ona şirin bir daire satın alır. Joey yeni evini, Gina'nın 20 yaşındaki oğlu, bir roket bilim adamı olan Michael'la paylaşacaktır. Michael'ın kitap bilgisi, Joey'in ise yaşam bilgeliği daha çoktur ve bu ikili çok iyi bir ekip olur.

Matt LeBlanc (Joey Tribbiani): Matt LeBlanc tarafından canlandırılan Joey, Friends dizisinin kahramanlarından biriydi. Yaşamını 'iyi bir oyuncu olacağı' güne endekslemiş Joey, kendi adını taşıyan yeni dizisinde düşüne bir adım daha yaklaşıyor ve Los Angeles'a taşınıyor. Joey rolüyle iki kez Emmy'ye aday gösterilen Matt LeBlanc artık kahramanlardan herhangi biri değil, kendi dizisinin ana kahramanı.

70720852fcbf380f_0_790x445

 

-POWERLESS

İmdb(6.4/10)(Komedi)

Emily (Vanessa Hudgens), suça karşı savaşan süper kahramanların verdiği hasara karşı halkı korumaya yönelik çalışan bir sigorta dispaşörüdür. Büyük bir süper kahraman meselesine karşı gelmesiyle kült bir kahraman oluverir. Bir yandan kendi hayatıyla uğraşırken, aslında süper kahraman olmanın süper güç gerektirmediğini fark eder.

 

powerless4_790x445

-REVOLUTİON

İmdb(6.7/10)(Bilim Kurgu,Dram,Macera)

Elektriğin var olmadığı bir dünyada ne yapardınız? Lost, Alias ve Person of Interest gibi dizilerle televizyon dünyasının en önemli isimlerinden birine dönüşen J.J. Abrams ile Eric Kripke’nin ortak imzasını taşıyan Revolution, bu sorudan yola çıkıyor.

Bilgisayarların, uçakların, telefonların, hatta aydınlatmanın dahi olmadığı, dünyanın sonsuza dek karanlığa gömüldüğü bir gelecekte hayatta kalma mücadelesine girişen insanların öyküsüne odaklanan Revolution, aynı zamanda aile olmanın anlamını da sorgulayacak.

Dizinin başkarakteri Charlie Matheson, fiziğiyle olduğu kadar karakteriyle de oldukça güçlü genç bir kız. 15 yıl önce elektrikle çalışan bütün aletlerin birdenbire durmasıyla başlayan kaotik ortamda sağ kalmayı başaran babası ve erkek kardeşiyle birlikte yaşamını sürdürürken kendini hiç beklemediği olayların içinde buluyor. Erkek kardeşi Danny milis kuvvetleri tarafından kaçırılıyor. Babası, Charlie’den uzun zamandır görüşmediği eski bir asker olan amcası Miles’ı bulmasını ve kardeşini kurtarmasını istiyor. Birkaç arkadaşıyla yola koyulan Charlie önce amcasını buluyor, onu ikna etmeyi başardıktan sonra kardeşini kurtarmak üzere yola koyuluyor.

 

56612_790x445

-UNDER THE DOME

İmdb(7.1/10)( Bilim Kurgu, Gerilim, Gizem, Dram)

Stephen King'in aynı adlı romanından uyarlanan Under The Dome'un yapımcılığını Steven Spielberg üstleniyor...

Amerika ile aynı hafta FX ekranlarındaki dizide Mike Vogel, Colin Ford ve Aisha Hinds başrollerde!

Dış dünyaya hoşçakal deme vakti... Gerilim/korku romanlarının efsane yazarı Stephen King ve Oscar ödüllü Steven Spielberg'ü biraraya getiren Under The Dome geçilmesi imkansız, şeffaf bir kubbe tarafından kuşatılan bir kasabanın hikayesini anlatıyor. Kaçmanın imkansız olduğu Chester's Mill kasabasında oturanlar süresiz olarak kapana kısıldıklarını farkeder ve yeni bir toplum oluşturmaya çalışırlar. Kubbenin nereden geldiği, neden Chester's Mill'i hedeflediği ve dışarı nasıl çıkabileceği gibi sorular herkesin aklını kurcalarken bir yandan da kasaba sakinleri kendi aralarındaki gerginlikler ve sorunlarla başa çıkmaya çalışıyorlar. Fedakarlık, kahramanlık, korku ve açgözlülük gibi insan ruhunun gerçek bileşenlerini harekete geçiren heyecan dolu dizi olağanüstü durumların insanların içindeki iyiyi ve kötüyü nasıl ortaya çıkardığını gözler önüne seriyor.

318702-under-the-dome-under-the-dome-1024x576_790x445

-THE TOMORROW PEOPLE

İmdb(7.3/10)(Dram, Aksiyon)

Yarının İnsanları, Greg Berlanti tarafından geliştirilen bir Amerikan bilim kurgu dizisidir. The CW kanalında yayınlanmaktadır. Roger Price tarafından yaratılan ve 1973–79 yılları arasında yayınlanan aynı isimli İngiliz dizisinin yeniden uyarlamasıdır. Dizi, insan evriminin bir sonucu olarak psionic güçlere sahip genç bir grubunun etrafında geçmektedir. Yarının İnsanları 9 Ekim 2013 tarihinde prömiyerini gerçekleştirmiştir.

Yarının İnsanları, genetik evrimin bir sonucu olarak, özel güçleri ("Üç T'ler" telepati, teleportasyon (ışınlanma) ve telekinezi) olan genç bir grubun maceralarını anlatır. Dizi, Yarının İnsanlarının yeni ortaya çıkan üyesi Stephen Jameson'a odaklanmaktadır. Yarının İnsanları ayrıca Ultra tarafından avlanmaktadırlar. Ultra, bu tür yetenekleri olanları avlayan ve onları etkisiz hale getiren bir örgüttür. Yarının İnsanları birbirinden çok farklı eleştiriler aldı. Metacritic sitesinde 100 üzerinden 50 puan verilmiştir.

the_tomorrow_people_by_super_fan_wallpapers-d73e2pq_790x445

-THE GİFTED

İmdb(( Aksiyon, Fantastik)

Marvel'in X-Men çizgi roman serisine dayanan 'The Gifted' Fox'un yaklaşmakta olan bilim kurgu ve macera dizilerinden biridir.

Amerikalı senarist, yapımcı ve yönetmen Matt Nix (Burn Notice, Complications, APB) tarafından oluşturulan dizinin çekimleri "Olağan Şüpheliler", "X-Men Serisi" ve "Süpermen Dönüyor" gibi birçok sinema filmine imzasını atan Bryan Singer tarafından yapılmıştır.

İkili ile birlikte Lauren Shuler Donner, Simon Kinberg, Jeph Loeb ve Jim Chory yönetici yapımcı olarak hizmet veriyor. Çekimleri Texas eyaletinin Dallas şehrinde yapılan dizinin üretimi 20th Century Fox Television, Marvel Television, Kinberg Genre, The Donner's Company, Flying Glass of Milk Productions ve Bad Hat Harry Productions şirketleri tarafından yapılmaktadır.

Mutantlardan nefret edilen bir dünyada geçen dizide, insanlarla barış içinde birliktelik sağlamak için savaşan bir enstitü kurulur. İki sıradan ebeveyn çocuklarının mutant yeteneklere sahip olduklarını keşfettiklerinde onları hükümetten kaçırarak, hayatta kalmak için savaşmak zorunda kalan mutantların yeraltı topluluğuna katarlar.

 

L4xHHK_790x445

 

-GENİUS

İmdb(6/10)( Tarih, Dram, Belgesel)

National Geographic Channel’ın senaryolu ilk projesi Genius, her sezonunda dünyanın birbirinden başarılı bilim insanlarını ve onların büyüleyici hikayelerini ekranlara taşıyacak bir belgesel dizi. Genius'ın ilk sezonu Walter Isaacson’ın “Einstein: His Life and Universe” adlı kitabından uyarlanıyor.

 

einstein_formula

-WRECKED

İmdb(6.8/10)(Komedi)

Ücra bir adaya uçakları düştükten sonra iki arkadaş ve diğer hayatta kalan insanların (çoğu zaman kendi başlarına açtığı) belalardan kurtulmalarını konu alır. Danny ve Owen da ada dışında yaşadıkları vasat hayatlarını telafi etmek için bu hayatta kalanların oluşturduğu grubun lideri olurlar.

 

wrecked_790x445

-BEOWULF: RETURN TO THE SHİELDLANDS

İmdb(5.7/10)(Dram, Macera, Aksiyon)

İngilizlerin en eski destanı olarak bilinen 'Beowulf' güçlü bir İskandinav (Geat) savaşçısını konu edinir. Dizinin ismi de buradan gelmiştir. Beowulf, cesaret, hırs, ihanet, intikam, sadakat, güç ve aşk gibi duyguları içinde barındırır. Kötülerle savaşan kahramanların hikayesidir. Dizide Beowulf'un hikayesi anlatılır. Hikaye mitoloji çağında Shieldlands denilen bölgede geçer. Grendel" adında, gürültüye tahammül edemeyen bir canavar Danimarkalıların başına musallat olmuş ve insanları öldürmektedir. Grendel'in heryere yayılmış ününü duyan Geatler'in ünlü savaşçısı Beowulf, Grendel'i öldürmek için Danimarka'ya gider.

 

25aea932185297.56728a6acdf2a_790x445

 

Yazar: Ahmet Sait Ayhan

 

 

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.