Öğrenci Kariyeri Banner

İyi Bir Kariyer İçin Bilmeniz Gereken Beş Gerçek

İyi Bir Kariyer İçin Bilmeniz Gereken Beş Gerçek
iyi-bir-kariyer-icin-bes-gercek-00

Teknolojik ilerleme ve dijital mecralar, genç profesyonellerin ve deneyim sahibi iş arayanların kariyer yolunda attıkları adımlar üzerinde oldukça etkili. Finans veya perakende gibi geleneksel endüstrilerden esnek iş alanlara ve start-up’lara bugün, kariyer inşasında kullanılan tuğlalar, 10 yıl öncesinden çok daha çeşitli.

Teknoloji pek çok işin tabiatını kökünden değiştirirken bazılarını yabancılaştırıp bazılarına yeni imkânlar sunuyor. Değişim yeni trendleri beraberinde getirirken, bugünün modern kariyer yolunda yürürken nereye bastığınıza dikkat etmekte yarar var.

Esnek/Uzaktan çalışılabilen iş alanları revaçta fakat tam anlamıyla kabul edilmiş değil.

Muhteşem manzarası olan bir sahilde, butik bir kafede kahve içerken ya da evde pijamalarla çayını yudumlarken çalışabilmek… Birçok insan bu tarz huzurlu bir çalışma hayatının hayalini kurar. Günümüzde, tıp ve hukuk gibi alanlarda dahi, ev ile iş arasında mekik dokumayı gerektirmeyen bir iş ortamında çalışmak sadece hayalden ibaret değil. 2011 yılında Intuit tarafından yapılan bir araştırmaya göre; İngiliz iş gücü çoktan bu konuda yol almaya başladı ve İngiltere’de 10 yıllık bir zaman dilimi içinde uzaktan çalışma alanı yüzde 30 oranında artış gösterdi.

[ad name="Google Adsense"]

Bununla birlikte, yenilikler henüz alışkanlıkları yenebilmiş değil. İngiliz halkının yüzde 62’si hâlâ ev ve iş arasında gidip geliyor. Brezilyalıların yüzde 59’u daha esnek çalışma koşulları karşılığında daha az maaşı kabullenirken, İngiltere’de aynı fedakarlığı gösterecek çalışan oranı yüzde 28’de kalıyor. Ne olursa olsun; ev ve iş arasında gidip gelmeyi anlamsız kılmaya hazırlanan bu iş alanı; önümüzdeki yıllarda yükseliş grafiği çizmeye devam edecek gibi görünüyor.
İyi bir kariyer için bilmeniz gereken beş gerçek


Teknoloji odaklı işler geleneksel ve sıkıcı endüstrilerden bile modern kariyerler yaratabilir.

Veri göç analizinde yapılacak bir kariyer belki bundan 10 yıl önce teknoloji meraklıları dışında kimsenin ilgi duyduğu bir alan değildi fakat günümüzde, verinin yükselişiyle birlikte, geniş bir iş alanını etkilemesi nedeniyle ilgi görüyor.

Buna ek olarak, sürdürülebilirlik birçok sektör için büyük bir iş kapısı ve 10 yıl öncesine kıyasla çok daha fazla iş imkânı sunuyor. Sürdürülebilirlik; enerji direktörü, sürdürülebilirlik mimarı, karbon emilimleri analisti gibi unvanlara sahip olabileceğiniz bir sonsuz imkânlar evreni sunuyor.
Üreticilik, ofiste harcanan zamandan daha önemli.

Bugün iş dünyası yüz yüze harcanan zamandan ziyade harcanan zaman süresince ortaya koyulan işin ne kadar kaliteli olduğuna odaklanıyor. Sodexo’nun yayınladığı iş yeri trendleri raporuna göre çalışanlar, çalışma saatleri yerine ortaya koydukları işe göre değerlendirildiklerinde çok daha üretken oluyorlar.

Bu sonuç, esnek çalışma seçeneklerinin bir trend olarak yükselişinin kanıtı. Esnek çalışma evreni ihtiyacı tüm bir yenilenmiş mimari algısını ve pratiğini de beraberinde getirerek özellikle Y Kuşağı’na dokunan bir çalışma disiplinini beraberinde getiriyor.
Çevrimiçi akademisyenler ve araştırmalar ileri eğitimin yüzünü değiştiriyor.

Yaşam boyu öğrenme eğilimi bugünün dijital mecralarla haşır neşir toplumlarında yükselen bir grafiğe sahip. Geleneksel üniversite atmosferinde ötekileştirilen 40 yaş üstü öğrenciler, çevrimiçi kaynaklarla internet üzerinden kaliteli eğitim sağlayan organizasyon ve üniversiteler sayesinde diledikleri eğitime, hayatlarının istedikleri evresinde ulaşabiliyorlar. Üstelik bu bilgi fırtınası yalnızca akademiye özel değil: Hayatınızda yeni bir amaç aramaya başladıysanız veya yeni bir beceri arayışı içindeyseniz, siz de internet üzerinden kurslara ve programlara bakabilirsiniz.
STEM ve veri üzerine kurulu iş olanakları, kârlı kariyer yolunda önemli bir yere sahip.

Ulusal İstatistik Ofisi’nin 2014 verilerine göre çalışanların en yüksek maaşı aldıkları ülke İngiltere. En çok maaşı alan meslekler ise, şaşırtıcı olmayacak biçimde, teknoloji odaklı olanlar. Teknoloji ve büyük veri iş tanımını o denli değiştirdi ki; veri analizi, programatik, tasarım ve mühendislik gibi alanlarda teknik beceri sahibi olmanın hayallerinizi süsleyen kariyerde önemli basamaklar olduğu sır değil. Üstelik, sizi zengin edebilecek bu mesleklerin pek çoğu yattığınız yerden yapılmaya son derece müsait.

Kaynak

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.