Öğrenci Kariyeri Banner

İkiz Üniversitelilerin İcadı 147 Ülkede Patentli

İkiz Üniversitelilerin İcadı 147 Ülkede Patentli
ikiz

 
[ad name="HTML"]

İkiz üniversite öğrencileri köpeklerinden ilham aldı, daha önce çok insanın söylediği ancak bir çare bulamadığı bir ürün geliştirdi. Girişimci ikizler, ABD’ye ihracat yapacakları günü bekliyorlar.


Yağmur Sürmeli, Yeditepe Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğrencisi. İkizi Yaprak ise Özyeğin Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde okuyor. İstanbul’da yaşıyorlar.  Ancak onlar şimdiden adlarını Türkiye’nin genç girişimcilerini arasına yazdırdı ve ABD’ye açılmak üzere bekliyorlar. Nasıl mı?


Sürmeli kardeşler, evinde pet hayvanı besleyen kişilerin çok büyük dertlerinden birine geliştirdikleri bir ürünle çare buldular. Kısaca pati temizleme makinası olarak tanımladıkları “Peggymatic”in patentini 147 ülkede korumaya aldılar, şimdide satışa başlıyorlar.


HER ŞEYİN BAŞI PEGGY

Aslında bütün hikâye Peggy’den çıkmış. Yani köpeklerinden. Peggy ve o dışardan geldiğinde patilerini temizlemek için verdikleri mücadeleye sorun bulmak isteyen ikizler, önce makine fikrini geliştirmişler. Ardından KOSGEB’den aldıkları destekle ürünün prototipini ürettiler. Yağmur Sürmeli, Ziraat Mühendisi ve Zooteknist olan babalarının ticari tecrübelerinden ve mesleki bilgilerinden faydalandıklarını söylüyor. Bu sayede çok kısa sürede markalaşmayı başarabilmişler. Bu süreçte ölen Peggy’nin anısını yaşatmak için de ürüne Peggymatic ismini vermişler.


Yaprak Sürmeli ise kedi ve köpeklerin eve girmelerinin ardından kontrolsüz şekilde içeride dolaştığını ve koltuk, yatak, yastık, halı gibi insanların yaşam alanlarında yattığına dikkati çekerek, geliştirdikleri ürünün en önemli faydasının insanların yaşam alanlarının temiz kalmasını sağlamak olduğunu söylüyor.


HAFİF VE TAŞINABİLİR

İnsanlık için hijyenik ve hayat kurtaran bir cihaz olsa da hayvanlar bu durumdan olumsuz etkilenmiyor mu? İkiz kardeşler cihazın içindeki fırçalarda kullanılan at kılı malzemenin hem doğallığı hem de masaj etkisi yaratması sayesinde kedi ve köpeklerin ürüne rahat ve hızlı şekilde alıştıklarını söylüyor. Ürünün şarjlı pil ile çalışması ve hafif oluşu kullanımını ve taşınmasını kolaylaştırıyor.


İlk olarak elektronik devre kontrollü sensörler cihazın içine temizlenmek için giren patiyi algılıyor. Bunun üzerine cihazın içinde bulunan temiz su tankındaki duru ya da dezenfektanlı su, tazyikli şekilde yukarıdan ve aşağıdan patinin altını ve bacak kısmını yıkıyor. Yatay ve dikeydeki, her ırkın pati ölçüsünü karşılaması için farklı ölçülerde oluşturulan at kılı fırçalar, üzerinde bulunduğu hazneyle birlikte dönüyor.  Otomatik olarak süresi sonunda önce su akışı kesiliyor, fırçalama da kesiliyor.


TEMİZPATİ.COM

Boğaziçi Üniversitesi Genç Girişimciler yarışmasına Arçelik Özel Ödülü, İngiltere Greatest Start Up  Yarışmasında ikincilik gibi başarıları olan ürünü satın almak isteyenler için bir de internet sitesi kuruldu. Ürün, Temizpati.com üzerinden satılıyor. Üstelik ürünü dış tasarımına kendi hayvanınızın fotoğrafı, ismi gibi kişisel detaylar ekletebiliyorsunuz.

Birçok yöntem sağlıksız
Sürmeli kardeşler, dışarıda dolaşmaya veya tuvalet ihtiyaçlarını gidermeye çıkan kediyle köpeklerin ayak ve tuvalet temizliğinin ıslak mendille silme ya da suda yıkama gibi yöntemlerle yapılmasının hem yorucu hem de sağlıksız olduğunu vurguluyorlar. Hatta çoğu üreticisi belli olmayan markasız ıslak mendillerin kimyasal temizleme malzemesi içermesi, temizlik sonrası yalanan hayvanda alerjik reaksiyona neden olabiliyor. Sürmeli kardeşler, suyla fırçalayarak temizlemenin kolay, pratik ve  işlevsel olduğunu belirterek, “Peggymatic, evde beslenen kedi ve köpeklerin dışarıda dolaştıktan sonra eve girerken, pati ve tuvalet sonrası genital bölge temizliğini su ile fırçalayarak yapan dünyada benzeri olmayan ilk ve tek cihaz” diyorlar.

[ad name="Google Adsense"]

Kaynak: Hürriyet

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.