Öğrenci Kariyeri Banner

Herkesin Bildiği Ganalı Öğretmene Beklenen Bağış Geldi!

Herkesin Bildiği Ganalı Öğretmene Beklenen Bağış Geldi!
Ganalı öğretmen Richard Appiah Akoto öğrencilere kara tahtada, tebeşirle çizdiği Microsoft Word'ü anlattığı bu fotoğraf geçtiğimiz haftalarda sosyal medyada paylaşılmış ve ilginç görüntü kısa sürede yayılıp internetin ilgi odağı olmuştu.

ff

Kamerunlu girişimci Rebecca Enonchong, fotoğrafın ortaya çıkmasından birkaç gün sonra takipçilerine fotoğrafın nerede çekildiğini sordu ve fotoğraftaki öğretmeni bularak Microsoft'tan öğretmene yardım eli uzatmasını istedi. Microsoft Afrika, bir tweetinde teklifli şu sözleriyle kabul etti:

Ekran Resmi 2018-04-08 17.09.14

Ekran Resmi 2018-04-08 17.36.52

"Eğitimde dijital geçişi sağlamak için öğretmeleri desteklemek, bizim yaptığımız şeyin özü. Owura Kwadwo'yu ortaklarımızdan birinin sağlayacağı bir cihazla donatacağız ve MCE programımıza ve ücretsiz profesyonel geliştirme kaynaklarına erişmesini sağlayacağız."

Böylece Microsoft, öğretmene bir bilgisayar hediye edeceğini ve profesyonel eğitim hizmeti vereceğini Afrika Twitter hesabıyla açıklamış oldu. Enonchong, Microsoft'u biraz daha sıkıştırarak Kwadwo'nun tüm öğrencileri için bilgisayar istedi. Ve beklenen yardım öğrencilere İngiltere'den ulaştı.

28661011_1971605662868829_6292173074854838272_n

Akoto'yu ünlü kılan o fotoğraftan sonra, İngiltere'deki Leeds Üniversitesi İstatistik bölümü doktora öğrencisi Amirah Alharthi, "öğrencilerine küçük bir hediye olarak" dizüstü bilgisayar gönderdi. Ama Alharthi'nin hediyesi tek değildi. Öğretmenin öyküsünden esinlenerek, Akoto için bir dizüstü bilgisayarla birlikte okula kitap ve beş masaüstü bilgisayar bağışladı.


Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.