Öğrenci Kariyeri Banner

Hayatınızın Her Alanında Kullanabileceğiniz Bir Ders Çalışma Tekniği: "Yıldızlama Tekniği"

Hayatınızın Her Alanında Kullanabileceğiniz Bir Ders Çalışma Tekniği: "Yıldızlama Tekniği"
Hepimizin ders çalışırken kullandığı bazı teknikler vardır.Çok bilinen; altını çizme,önemli yerleri not etme,post-it'e yazıp görebileceğimiz bir yere yapıştırma gibi yöntemlerin dışında kendimizin de ders çalışırken keşfettiği,bilgilerimizin daha akılda kalıcı olmasını sağlayan taktiklere de hayatımızda yer veririz.

ders çalışmak tumblr ile ilgili görsel sonucu

Herkesin öğrenme şekli  farklıdır.Kimimiz yazarak öğreniriz,kimimiz okuyarak,kimimize ise sadece derste dinlediğimiz kadarı yeter.Fakat hepimizin ortak bir payda da birleştiği bir konu vardır ki bu da kısıtlı bir zamanda verimli bir sonuç almayı beklemek ve istemektir.Bu yazımda tamamen buna hitaben,kendimin de uzun yıllardır kullandığı ve beni hiç hayal kırıklığına uğratmayan bir ders çalışma tekniğini paylaşacağım.

coffee study ile ilgili görsel sonucu

Ben bu tekniğe "Yıldızlama Tekniği" diyorum.Şöyle ki bazen bir dersin sınavına gitmeden önce sadece 10 dakikamız veyahut 300 sayfalık bir fotokopiyi anlayıp hafızamıza kazımak için sadece bir gecemiz olur.Zamanın bizim için fazla hızlı aktığı bu zamanlarda üstünkörü bile olsa o dersin notlarına bakmak,incelemek,birkaç önemli detayı ezberlemek isteriz.Vicdani yükümlülüğün de ağır bastığı bu noktalarda fazla detaya girmeden bizim için önemli olan kısımları sindirmek ve elbetteki konuyu filtrelemek çok önemlidir.Bu tekniğin amacı tamamen buna yönelik olup zamandan tasarruf etmeyi,bilginin sade ve öz kısımların değinmenizi sağlar.



Nasıl Uygulanır

  • Çalışacağımız dersin konu başlıklarını çıkarırız.


Bkz:Biyoloji Bilimine Giriş,Canlıların Sınıflandırılması..

  • Çıkardığımız konu başlıkları arasında bir önem sıralaması yaparız.(Bunu yaparken yol gösterici olarak geçmiş yıllarda çıkmış soruları ve derste fazlaca değinilen yerleri göz önünde bulundurabilirsiniz.)

  • Çıkardığımız bu sıralamaya göre konuları 3 yıldız,2 yıldız ve 1 yıldız şeklinde işaretleriz.

  • 3 yıldız olan konuları daha çok programımıza dahil ettiğimiz taktirde bunu nasıl bir zaman aralığında yaparsak yapalım geçer ve geçerin çok daha üstünde bir not almamızı sağlayacaktır.

  • Zamanımızın durumuna göre 2 yıldızlı konulara yönelmekle beraber, dikkat etmeden dahi kalan konulara göz gezdirmemiz bizi çok daha ileri seviyeye taşıyacaktır.

  • Bu doğrultuda konularımızı filtreden geçirmek işimizi kolaylaştıracak bunun yanında kendimizi o konu yığınından kurtarıp daha az karmaşık bir düzene taşımamız stres seviyemizi de azaltacaktır.




Başlığımızda da belirttiğimiz gibi yıldızlama yöntemi, sadece ders çalışırken değil,günlük hayatınızın her adımında,alışveriş listenizden,günlük yapmanız gerekenlerin programına,o ay ki sorumluluklarınıza kadar epey büyük bir alanı kaplar. Tamamen kendi zamanınıza göre ayarlayabileceğiniz bu yöntem sizi büyük oranda tatmin edecektir.Denemeniz ve farkları görmeniz dileğiyle..

Sizin de ders çalışırken bilinen yöntemlerin dışında kullandığınız ve yararını büyük ölçüde gördüğünüz teknikleriniz varsa yorumlarda bizimle ve okuyucularımızla paylaşabilirsiniz. :)

 

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.