Öğrenci Kariyeri Banner

Hayatımızdaki 'Anne' Rolü

Hayatımızdaki 'Anne' Rolü

Bazen en çılgın arkadaşın, bazen olgun bir dostun bazense baban, ablan, abin, öğretmenin ve dahası.. Farklı rollere bürünüp, hep hayatımızın bir köşesinde yer alan, kalbimizin derinliklerindeki annelere sesleniyorum; 'Bugün sizin gününüz ve iyi ki varsınız..'

       Anneler gününün anlamına kısaca değinecek olursak, anneleri anma ve onurlandırma amacıyla dünyada farklı zamanlarda kutlanan özel bir gündür. Değişik günlerde ve değişik ülkelerde kutlanır. Bugünde annelere çeşitli hediyeler alınır. Bugünü farklı ülkelerdeki insanlar, yılın farklı günlerinde kutlarlar.

 

       Anneler günü geleneği, Antik Yunanların Yunan mitolojisindeki pek çok tanrı ve tanrıçanın annesi olan Rhea onuruna verdikleri yıllık ilkbahar festivali kutlamalarıyla başlar. Antik Romalılar da ilkbahar festivallerini İsa'nın doğumundan 250 yıl öncesinden ana tanrıça Kibele onuruna kutluyorlardı. ABD'de Anna Jarvis’in kaybettiği kendi annesi için 1908 yılında başlattığı anma günü, 1914 yılında Kongre'nin onayıyla Amerika Birleşik Devletleri çapında genişledi.
anne

ONLAR GÖRÜNMEYEN MELEKLER..

 

 

 


  • BABALARIMIZ

  •  

Çocuklar doğdukları ilk andan itibaren annelerine olduğu kadar babalarına da ihtiyaç duyarlar. Çocuk ile ilişki kurmak için büyümesini beklememek gerekir. Birlikte zaman geçirmeye ne kadar çabuk başlarsanız aradaki ilişki o kadar güçlenecektir. Biliyoruz ki ebeveynler çocuklarını koşulsuz severler. Ancak çocuklar bunu anlamak için duymaya, hissetmeye ihtiyaç duyar. Çocuğunuza duyduğunuz sevgiyi göstermekten hiç bir zaman  çekinmeyin. Baba tarafından yapılan yorumlar ve geri bildirimlerin çocuğun benlik algısı üzerindeki etkisi çok büyüktür. Özgüven ve olumlu benlik algısı çocuğun yakın çevresinden aldığı sözel ve sözel olmayan mesajlarla şekillenir.

Çocukla pozitif iletişim kuran fedakar babalar, bazen farkında olmadan annelik duygusunu da çocuklarına tattırmış oluyor. Bu da çocuğun annesini kaybetmesi durumunda babanın çocuğunun psikoloji üzerinde olumlu sonuç doğuracağına işaret etmektedir.

dad-shaming-today-main-190612_ae6e39d838987997322dc6265d7c4715.fit-760w


  • ABLAMIZ/ABİMİZ

Kardeş bağı ne mi? Kendinden önce kardeşlerini düşünmek, bırakıp gidememek, bazen sen üzülürken de sırf onun için gülmek , zayıf olduğunu hissettiğin anda bile sırf onun için devam etmek , tatlı bir sarılmaya dünyaları değişmemek, bazen kendinle ilgili aldığın kararlardan sırf o mutlu olsun diye vazgeçmek, sana sığınan yüreklerle daha güçlü olmak, bazen de kocaman yükleri sırtında taşıyıp iki büklüm olmak , tatlı gülüşlerle uyandırılmak, kimi zaman annenin yapmadığını yapmak kimi zamanda onlardan küçük olmaktır.


Ona örnek olmaya çalışmak, güçsüzlüklerini asla göstermemek çünkü onun onu sarmalayan güçlü kollara ihtiyacı olduğunu iyi bilmek, ona ne kadar sihirli bir küçük kardeş olduğunu durmadan hatırlatmak, güzelliklerini söylemek önüne hep en doğru yolu açmaya çalışmak, bunu yaparken şurdan git değil de, ona sorgulatıp buldurmak, hep bir sürü öpmek, sarmak sarmalamak istemek, korumak. Kimse karanlık bır fırça bulaştırmasın toz pembe dünyasına.. Sevgisiyle bizi sarıp sarmalayan ablalarımız ve abilerimiz sizler sayesinde gerçek sevginin ve aile kavramının anlamını öğrendik, bu gün sizin gününüz ve iyi ki varsınız..

anne-cocuklar-8-600x250


  • ÖĞRETMENLERİMİZ

Her çocuk için öğretmen kavramı büyük bir önem taşımaktadır. Öğretmenlerimiz bizim hayatımıza dokunur, hatta bizim hayatımıza yön vermemize yardımcı olur. Onların da ailemizden biri olduğunu kabul eder ve ne kadar değerli olduklarını, bizler için ne kadar emek sarf ettikleri bellidir. Eğitim ve öğretim hayatımız boyunca birinci sınıfta beslenme alışkanlıklarımızdan tutun, terlediğimizde sırtımıza havlu koyan ve ‘soğuk su içme’ diye bizi uyaran sevgili öğretmenlerimiz. Sizin yeriniz, sizlerle olan anılarımız, öğretici bilgileriniz, hayatımızın her köşesinde yer alacak.

ogrenci_ogretmen_iliskilerini_gelistirmek_iliskilerini_gelistirmek_h6101_3208b

          Bu yüzden bizler de anneler gününde farkındalık oluşturarak hayatımızda bizlere yön vermekte olan siz değerli öğretmenlerimizi unutmadığımızı ne kadar büyürsek büyüyelim annemizden farkınız olmadığını bilmenizi isteriz. Hayatımıza dokunduğunuz için minnettarız, Anneler Gününüz Kutlu Olsun...


  • AKRABALARIMIZ

Kültürel gelenek ve normlarımızı, davranış ve düşünce yapımızı aile bireylerinden edindiğimiz çocuklar olarak, hayatımızın her noktasında bizlere el uzatan, destek olan, bize doğru yolu gösteren, eğiten sevgili aile büyüklerimiz ve küçüklerimiz.. Biliyoruz ki anneler günü sadece bir birey üzerine aksedilmiş bir gerçeklikten çok anneliğin hak eden ve anneliğin sadece bir kadın figüründen çok dahası olduğunu biliyoruz. Annemizin işi çıktığında bize kollarını açan dedelerimiz ve elleri kınalı nenelerimiz, annemizi kaybettiğimizde bize annelik yapan teyzelerimiz, halalarımız, bizi biz olduğumuz için seven ve sevmeye her zaman devam edecek olan canım ailemiz..

      Bugün sadece bir anne figürünün değil sizlerin de günü olduğunu söylemek isterim, hayatımıza yetişmekte zorluk çeken, geçim sıkıntısına düşen, hayatını daha ön planda tutan  veya bizi anlamakta güçlük çeken annelerin çocukları üzerindeki etkisi oldukça büyük. Biz çocuklar kendimizi eksik hissetmeyelim, mutlu ve daha iyi olalım diye attığımız her adımda elimizden tuttuğunuz için size sonsuz teşekkürler..

 

dede-torun-iliskisi_470232


  • ARKADAŞLARIMIZ 

Arkadaşlarımız sosyal çevremizde karşımıza çıkan, bazen anne babamızdan bile daha yakın olan, birlikte sırlarımızı paylaşabildiğimiz, bazen suçlarımızı beraber gizlediğimiz, yemeğimizi paylaşabildiğimiz, bazen küsüp bazense kucak dolusu sarılmak istediğimiz arkadaşlarımız. Arkadaşlık kelimesinin anlamı;  'birbirini yakından tanıyan ve birbirine karşı sevgi, dostluk ve anlayış gösterenlerdir.'  ama şunu unutmamalıyız ki hayatımızın belirli noktalarında annemizden babamızdan çok arkadaşlıklarımız  yer alır. Bir çocuk olarak hayatınızın başrolündeki kahramanı seçmek sizin elinizde ve emin olun ki o kahramanınızın süper gücünden bir tanesi anne sevgisidir.

En güzel arkadaşlıkla ilgili sözleri

 

         Gelelim günün anlam ve önemine;  Sevgili annelerimiz ve anne adaylarımız bugün sizlerin günü ve bu günü en çok sizler hak ettiniz. Diliyorum ki yaşı her ne olursa olsun içinde hala neşe olan ve çocuklarınızla birlikte şarkı söyleyip, bol bol eğlenebileceğiniz bir gün olur. Ve siz çocuklar evde kaldığımız bu süreçte annelerimize ve sevdiklerimize kucak dolusu sarılalım..

Kısa bir not: Yaşımız her ne olursa olsun 7'den 70' bütün canlıların bir anne şevkatine ihtiyacı olduğunu unutmayalım, çevremizdeki bütün canlıların yani bir kediden tutun karıncasına kadar hepsinin içinde beslediği annelik duygusunu bilerek ve hissederek yaşayalım..

 

 

Özgün İçerik: Bu içerik Öğrenci Kariyeri yazar ekibinden Gülcan SAĞLAM tarafından oluşturulmuştur.

 


Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.