Öğrenci Kariyeri Banner

Harry Potter'ın Görünmezlik Pelerini Gerçek Oluyor

Harry Potter'ın Görünmezlik Pelerini Gerçek Oluyor
Harry Potter filmindeki gibi görünmezlik pelerini olarak adlandırabileceğimiz bu sistem, nesnenin etrafındaki ışık dalgalarını savurarak nesneyi görünmez yapabilecek.

dw

Alanında uzman bir grup bilim insanı, nesneleri gizleyen bir gizleme sistemi cihazı üretme fikrini hayata geçirmek için çalışmaya başladı. Üretilecek olan cihaz, ışığı nesneye ulaştırmayarak nesnenin görünmemesini sağlayacak.

Dr.-Alina-Karabchevsky-e1510763341801

Scientific Reports dergisinde yayınlanan çalışmaya göre Negev Ben-Gurion Üniversitesi’ndeki bilim insanları, üzerinde bulunduğu nesneye gelen ışığın yönünü değiştirerek nesnenin görünmemesini sağlayan yeni bir yöntem geliştirdiler.
Araştırma ekibinden Dr. Alina Karabchevsky, ‘Herhangi bir nesnenin üzerine konulduğunda ışığın yönünü değiştirerek nesnenin görünmez olmasını sağlayan yapay bir madde geliştirdik. Bu yapay madde, ışığın nesnenin etrafında kırılmasını, böylece nesnenin görünmemesini sağlıyor.’ dedi.

9995F09C-3168-4285-AD5E-036FF6B72174

Karabchevsky, çalışmaları sonucunda geliştirdikleri teorinin, kırılma indisi 1,3 olan silindirik nano parçacıkları görünmez hale getirebileceğini söyledi. Kırılma indisi 1,3’e yakın olan en bilinen madde ise yaşamın kaynağı olan su. Araştırma ekibinin yeni hedefi, teorilerini kanıtlayabilecekleri bir prototip geliştirmek.

Kaynak 

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.