Öğrenci Kariyeri Banner

Hangi Cv İlgi Çeker?

Hangi Cv İlgi Çeker?
cv-hazırlama-teknikleri

Öncelikle doğru bilgilere yer vermek çok önemlidir. (Dürüst olmak avantaj değil zorunluluktur)
Cv’nizde kullandığınız fotoğrafa dikkat edin! Mükemmel bir Cv’niz olsa bile yanlış kullanılmış fotoğraf işi kaybetmenize neden olabilir. Vesikalık ve ön profilden çekilmiş fotoğrafınızı kullanmanız en mantıklı seçim olacaktır. fotoğrafta kirli sakal, dağınık saç, cırtlak renk t-shirt gibi göze batacak olumsuzluklar olmamalıdır.
Başvurduğunuz pozisyonla ilgili iş tecrübelerinizi muhakkak yazmalısınız. İş tecrübelerinizi en son çalıştığınız yerden başlayarak ilk çalıştığınız yere doğru sıralayarak yazınız.

[ad name="Google Adsense"]
Geçmiş iş tecrübelerinizde işe başlama ve işten ayrılma tarihlerini birbiriyle çakışmayacak şekilde yazmalısınız. Yani hafızanızı zorlamak durumunda kalırsanız bu konuda hata yapmamaya özen gösteriniz.
İş tecrübelerinizin altında kısa cümlelerle “yaptığınız işin size neler kazandırdığını ve edindiğiniz tecrübeleri” yazmanız yararınıza olacaktır. Genelde bu boşluk “İşin tanımı” şeklinde nitelendirilir.

Örneğin:
X Firması / Satış danışmanı pozisyonu:
“Firmadaki görevim x aksesuarlarını, mağazamızı ziyaret eden perakende müşterilerine tanıtmak, müşterilerin ihtiyaçlarını belirlemek ve doğru ürünü satınalmasını sağlamak. Bunun yanısıra pazar araştırması yapmak, rakip firmaların ürünlerine göre X firmamın ürünlerinde  artı-eksileri belirlemek.
Görev yaptığım süre içersinde müşteri itirazlarını karşılamayı daha iyi öğrendim. Firmamızdaki tecrübeli iş arkadaşlarım bu konuda bana uzman rehberlik sağladı.”

Yine başvuru yaptığınız pozisyonla ilgili sahip olduğunuz sertifika ve belgelere cv’nizde yer veriniz. Bu bazen herhangi bir seminere katılım sertifikası da olabilir. Neticede bir saatlik katılım dahi olsa konuya olan ilginizi sergileyecektir.
Referanslarınız varsa muhakkak işverenler tarafından dikkate alınacaktır. Referans verirken daha önce beraber çalıştığınız kişileri referans olarak yazmanız ve bu kişilerden öncesinde izin almanız çok önemli bir detaydır.
Eğitim bilgileriniz en son mezun olduğunuz eğitim kurumundan başlayarak lise bilgilerinize kadar sırasıyla olmalıdır. (Bazı kuruluşlar ilkokul bilgilerini de talep etmektedir)
Eğer başvurduğunuz pozisyona ilişkin iş deneyiminiz yoksa eğitim hayatınızda edindiğiniz bilgilere(başvurduğunuz pozisyonla ilgili) yer verebilirsiniz.
Akademik başarılarınız varsa eğitim bilgilerinize dip not olarak düşmeniz daha  etkili bir cv için önemli olacaktır. Örneğin: “Mezun olduğum meslek lisesini bölüm birincisi olarak tamamladım.”
Cv’nize ön yazı eklemek istiyorsanız veya Cv’nizde kısa bir not bölümü ayırdıysanız, başvuracağınız pozisyonla ilgili kariyer hedefinizi yazmayı unutmayın.
Örneğin: “İlanınızla ilgileniyorum çünkü aradığınız kriterleri (Esnek çalışma saatlerine uygun, mağazacılığı meslek edinmiş, x bölüm mezunu vs.) sağlıyorum ve mesleğimde kariyer sahibi olmak için firmanıza güveniyorum.” gibi…
Hobilerinize, ilgi alanlarınıza yer vermeniz etkili olabilir. Şahsen otomobillere inanılmaz ilgim vardır. Birgün otomobil firması Cv’mi görüp bu ilgi alanımı da göz önünde bulundurarak bana cazip bir teklifte bulunabilir değil mi?

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.