Öğrenci Kariyeri Banner

Google Maps AR ile Yeni Nesil Navigasyon

Google Maps AR ile Yeni Nesil Navigasyon
Google'ın uzun süredir üzerinde çalıştığı Google Maps AR özelliği I/O 2019 etkinliği ile birlikte kullanıma sunuldu. AR (artırılmış gerçeklik) teknolojisi sayesinde Google Maps uygulamasında telefonunuzun kamerasını kullanarak ulaşmak istediğiniz adrese kolayca ulaşabileceksiniz.

AR özelliği kullanmak için yapmanız gereken tek şey Google Maps'te "START" butonu yerine "START AR" butonunu kullanmak.

dd

Google Maps AR telefonunuzun kamerasını ve artırılmış gerçeklik özelliğini kullanarak gitmek istediğiniz noktaya kadar cihazınızın ekranında yönlendirme okları gösteriyor. Yönlendirme okları telefonunuzun ekranında görünürken aynı zamanda haritanın alt tarafta bulunması seyahatinizi daha da kolaylaştırıyor. Araç sürücüleri için ne kadar güvenli bir yöntem bilinmez fakat yayalar için oldukça kullanışlı bir özellik olduğu söylenebilir.

Yeni AR sistemi pil tüketimini ve mobil veri kullanımını ne kadar değiştireceği henüz bilinmiyor fakat kabul edilebilir düzeyde bir artış durumunda navigasyon kullanma alışkanlığımızı yeni bir boyuta taşıyabilir.

Screen_Shot_2019_02_10_at_2.00.59_PM.0

Google Maps AR özelliğinin kullanılabilmesi için telefonunuzda ARCore ve ARKit desteğinin olması gerekiyor. Şu an Google Pixel telefonlarda kullanılabilen bu özellik diğer telefonlara ne zaman geleceği henüz bilinmiyor.

 

Google Maps AR videosunu izlemek için TIK

 

Kaynak

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.