Öğrenci Kariyeri Banner

Google Akademik İle Nasıl Araştırma Yapılır?

Google Akademik İle Nasıl Araştırma Yapılır?
Her geçen gün ilerleyen teknoloji sayesinde insanlar için teknolojinin bu velinimetlerini kullanmak kaçınılmaz oldu. Kuşkusuz teknolojinin önemli özelliği hız. Artık ulaşmak istediğimiz her bilgi, gezmek görmek istediğimiz her ülke neredeyse parmağımızın ucunda. Sözlükler, kitaplar, makaleler ve daha birçok şeye ulaşmak için saatlerimizi harcamamıza gerek yok. Okuduğunuz bölüm ile ilgili bir makaleye mi ihtiyacınız oldu ya da farklı kaynaklara mı ihtiyacınız var?  İşte tam da bu noktada Google yine yapacağını yapmış.



Google Akademik(Google Scholar), akademik çalışmalar yapan insanlar, kurum ve kuruluşların araştırma yapmak, herhangi bir bilim dalında yazılmış olan yazıları taramak ve yayın indirmek için kullanıma sunulan bir arama motorudur.

Google Akademik, istenilen yazar veya konularda birçok makale, dergi, kitap gibi yayınları içinde bulunduran aynı zamanda tüm bunları yaparken kullanıcılara kullanım kolaylığı sağlayan bir sistemdir.

Özellikler

  • Tek bir arama motoru üzerinden farklı kaynakları tarama.

  • Bilimsel yazıları, konu ile ilgili yapılan alıntıları bulma ve aranılan konu hakkındaki özetleri bulma.

  • Araştırma yapılan alanda başlıca bilimsel yazılar hakkında bilgi edinme.

  • Yazının tamamına kolayca erişme.

  • Sadece belli bir dosya türünde (örneğin; pdf, docx gibi) arama yapılabilmesi.


Google Akademi, kullanımının kolay olmasının yanı sıra gelişmiş arama yöntemlerini de içeresinde bulundurur. Gelişmiş arama çubuğunun sağ kısmındaki sekme simgesinden istediğiniz kelimeleri öne çıkarabilirsiniz. Aynı zamanda araştırılan konuyu ülke, tarih veya yazar filtresi uygulayarak seçenekleri daha aza indirgeyebilirsiniz.

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.