Öğrenci Kariyeri Banner

Gönüllü Ol Dünyayı Gez: Workaway & Helpx

Gönüllü Ol Dünyayı Gez: Workaway & Helpx
Workaway ve HelpX ile yeni yerler keşfedebilir, yeni insanlar tanışabilir, farklı kültürleri öğrenebilirsiniz. 

Gün geçtikçe seyahat etmek kolaylaşıyor ve insanlar gezmekten daha çok o kültürleri yaşayarak, deneyimleyerek tanıyorlar. Gittikleri şehirleri, ülkeleri üstünkörü gezip, sadece turistik yerlerinde ziyaret edip fotoğraf çekmenin daha ötesinde orada belli bir süre yaşayarak, oranın dilini ve geleneklerini öğrenerek gerçek bir deneyim yaşama amacında olan insanların sayısı her geçen gün artıyor.

İşte bu yazımızda yeteneklerinize göre bazı işleri yapmak suretiyle haftada belli saatte çalışıp ve bunun karşılığında ev sahibi (host) tarafından konaklama, yeme-içme gibi temel ihtiyaçların karşılandığı, boş zamanlarınızda gezebileceğiniz ve hayallerinizi gerçekleştirebileceğiniz bir sistemden bahsedeceğiz. Günümüz gençleri ve gezginleri arasında oldukça popüler olan bu sistem paylaşıma dayalı, ücretsiz yaşam olanağı, yeni işler veya sevdiğiniz işleri yapmaya olanak tanımaktadır. Bu sistemin en popüler iki web sitesi vardır, şimdi bunlardan bahsedelim.

Workaway Nedir?


Workaway.info; kendine şeyleri farklı yapmayı misyon edinen Workaway, küresel gönüllülerden oluşan gerçek bir paylaşım topluluğu yaratmayı amaç edinmiştir. Sloganlarını “günlük bir kaç saat yardım karşılığında kültürel değişim, yemek ve konaklama” diye belirlemişler. Binlerce kullanıcısı olan sitenin aylık ziyaretçi sayısı 10 milyonu geçmektedir. Kültür avcısı, yenilikçi ve gezmeye ve değişime tutkulu, öğrenmenin ve keşfetmenin hiç durmaması gerektiğine inanan bir grup tarafından kurulmuştur.

Workaway Logo
Workaway Nedir?
Siteye projesinde çalıştırmak için gönüllü arayan ev sahibi (host) ya da sevdiği işi yapacak veya projeye destek olurken hayallerindeki yerde yaşamak isteyen gönüllü (volunteer) iki farklı şekilde kayıt olunmaktadır. Ev sahibi ya da gönüllü olarak seçilen role göre profil doldurulduktan sonra uygun bir gönüllü veya proje araması yapılabilir. Dil öğrenme-öğretme, hizmet işleri, çocuk bakıcısı, çifçilik-tarım, sanat projeleri, bilgisayar ve program kullanma başta olmak hemen her konudaWorkaway projesi bulunabilir. Şimdi nasıl bir şey olduğu şekillenmesi için workaway.info‘nun videosunu buradan izleyebilirsiniz.

HelpX Nedir?


Helpx Logo
Helpx Nedir?
HelpX; Help Exchange kelimesinin kısaltılmışı olan HelpX, Nisan 2001 yılında Rob Prince tarafından İngiltere’de kurulmuştur. Yeni Zelanda veAvustralya’ya yılda bir kaç kez seyahat eden Rob her seferinde ya çifçilerden yada hostel sahiplerinden ücretsiz konaklama ve yemekkarşılığında onlara yardım etmeyi önermiştir. Böylece sistemi kuran Rob her seferinde böyle gezerek masraflarını azaltmıştır. Bir süre sonra bu sistemi duyan herkes ilanlar vermeye başlamışlar ve böylece sistem yaratılmış ama yerel kalmış. Dünyanın farklı yerlerinden insanlarında yararlanmasını düşünen Rob oturup HelpX sistemini kodlayarak yazmıştır ve bu paylaşım kültürüyle gezme anlayışını dünyaya yaymıştır.

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.