Öğrenci Kariyeri Banner

Geleceği Bekleyen Değil, Geleceği Yaşayan Endüstri Mühendisleri!

Geleceği Bekleyen Değil, Geleceği Yaşayan Endüstri Mühendisleri!

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Öğrenci Topluluğu yönetim kurulu başkanı Nurceren Şahin ile gerçekleştirdiğimiz bu röportajda; ESOGÜ EMÖT nedir, öğrencilere ne katar, etkinlikleri nedir gibi sorulara cevap bulabileceksiniz.


Bize kulübünüzden bahsedebilir misiniz? Esogü Emöt Nedir?

1Bölüm öğrencileri tarafından 1995 yılında kurulan ve Yrd. Doç. N. Fırat Özkan’ın danışmanlığını yaptığı Endüstri Mühendisliği Öğrenci  Topluluğu (EMÖT), Eskişehir Osmangazi Üniversitesi bünyesinde kulüp düzeyinde bir topluluktur.


Akademik eğitimle kazanamayacağımız girişimcilik, sosyallik, güncellik  gibi birçok özelliği öğrenci arkadaşlarımıza kazandırmak, geleceği bekleyen değil, geleceği yaşayan endüstri mühendisi öğrencisi oluşturmak, tekniği pratiğe, iş hayatını üniversiteye, üniversiteyi de iş hayatına taşımak için yola çıktık.


Hedef kitlesi öncelikle Endüstri Mühendisliği öğrencileri olan topluluğumuz düzenlediği yerel ve ulusal organizasyonlarla Eskişehir’in en aktif kulübüdür.


ESOGÜ EMÖT bünyesinde takımlar bulunuyor. Bu takımlardan bahsedebilir misiniz?

EMÖT öğrenci kulübü 3 proje ve 4 takım ile öğrencilere hem eğitim hem de sosyal hayatlarında yardımcı olur. Aynı zamanda takım ve projelere üye olan öğrencilere kendilerini geliştirebileceği bir platform sunar. ESOGÜ EMÖT  Teknik Gezi, Sponsorluk Ve Lise Sunumu, Sosyal Etkinlik Ve Sosyal Sorumluluk, Atölye-EM takımlarından oluşmaktadır.


Teknik Gezi Takımı

3

Dönem içinde çeşitli kurumsal fabrikalara geziler düzenleyerek biz endüstri mühendisi adaylarına yüksek statülerde çalışan kişilerle konuşma imkânı sunuyor. Ayrıca bu fabrikalarda çalışan endüstri mühendisleriyle tanışarak bölümümüzü, çalışma alanlarını öğrenme fırsatımız oluyor. Mezun olduktan sonra çalışacağımız ortam hakkında fikir ediniyoruz. Grup çalışmasıyla teknik gezi organize etme becerisi kazanıyoruz.


 

 

[ad name="Google Adsense"]

Sponsorluk Ve Lise Sunumu Takımı

4

2015 yılında 20. Yılını kutlayan Eskişehir’in bu köklü öğrenci kulübüne; yaptıkları aktivitelerde, sosyal faaliyetlerde, ulusal ve yerel organizasyonlarında gerekli sponsorluk desteğini sağlamak için kurulmuş bir takımdır. Büyük firmalar ve öğrenciler arasındaki karşılıklı olumlu iletişime yardımcı olur. Aynı zamanda kulüp girdi ve çıktılarının kaydıyla ilgilenir, bütçe planı hazırlar.


Bunun yanı sıra diğer görevi, üye olduğu EMT topluluğu ile iş birliği yaparak, Eskişehir ve civarındaki lise öğrencisi arkadaşlarına Endüstri Mühendisliğinin tanıtımını yaparak, geniş kitlelere ulaşmasını sağlamak ve bu sayede Endüstri Mühendisliği mesleği hakkında bilinmeyenleri ve yanlış bilinenleri aydınlatmaktır. Sınav heyecanı ve tercih stresi yaşayan öğrencilere bu konudaki deneyimlerini aktararak onlarında geleceğe dair fikirlerini olumlu hale getirir. Bu sayede takımda çalışan gönüllülerde bir topluluk karşısında sunum yapmayı ve rahat konuşma becerisi kazanır.


 

Sosyal Etkinlik ve Sosyal Sorumluluk

65

Takımın sosyal etkinlik kolu, öğrencilerin ve üyelerin yıl içerisinde üniversiteye ve şehre uyum sağlama sürecini hızlandırmak amacıyla birçok etkinlik, yarışma, gezi ve turnuvalar düzenlemektedir. Öğrencilerin, zorlu ders programı ve sınav takviminden biraz olsun uzaklaşabilmesini sağlamak EMÖT’ün önemli özelliklerinden biridir.


Sosyal sorumluluk kolu, her EMÖT üyesi ve öğrencinin, yardımsever, bilinçli, sorumluluk sahibi bireyler olmasını amaçlar. Sene içerisinde sosyal sorumluluk projesi düzenleyen kuruluşlarla iş birliği halinde çalışırlar


 

Atölye-Em Takımı

5

Endüstri Mühendisliği Atölyesi (Atöly-EM), biz endüstri mühendisi adaylarını ileri gelen şirketlerle bir araya getirme imkanı sunuyor.Teknik geziye gidemeyen öğrencilerin ayağına fabrikayı getirmek asıl amacımızdır. Mühendislerin çalışma koşullarını, firmalardaki sorumluluklarını, görevlerini, işe alım koşullarını ve staj imkanlarını en iyi şekilde öğrenmemizi sağlıyor. Mühendislerin çalışabileceği çokça alan ve departman bulunmakta. Atöly-EM her sektör hakkında fikir sahibi olarak, mezun olunca karar vermemiz ve ideallerimiz konusunda bize yardımcı olacaktır.


 

 

 

 

Esogü Emöt yıl içinde etkinlikler düzenlemektedir. Bize bu etkinliklerden bahsedebilir misiniz?

Bu sene 10.KAL-EM ve 11.AKADEMİ-EM‘nin de dahil olduğu yılda 20’den fazla etkinlik düzenleyen EMÖT, bu etkinlikleri düzenleyerek Eskişehir’in en aktif öğrenci kulübü olduğunu herkese gösteriyor.


Peki KAL-EM ve AKADEMİ-EM nedir? Neler yapılıyor bu etkinliklerde?

KAL-EM

7EMÖT’ün, gelenekselleşmesi başarılan ve yerel organizasyonu olan KAL-EM (KALİTELİ ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ GÜNLERİ), 200 katılımcıyla gerçekleşen bir organizasyondur. Amacımız endüstri mühendisliği öğrencilerine meslek hakkında bilgi vermek ve onlara farklı bakış açıları kazandırmaktır


Farklı firmalarda çalışan endüstri mühendislerinin ve kişisel gelişim uzmanlarının katılımıyla gerçekleşen KAL-EM organizasyonu katılımcılara birçok açıdan katkı sağlamaktadır. Konuklarımıza, iş dünyasındaki mühendislerle birebir tanışıp, soru sorabilecekleri bir ortam yaratmak amaçlanmaktadır. Oturum aralarında ise zengin fuaye alanından ve çeşitli ikramlarımızdan faydalanmaları sağlanmaktadır.


 

 

 

AKADEMİ-EM

Endüstri Mühendisliği Öğrenci Topluluğu (EMÖT) tarafından düzenlenen Endüstri Mühendisliği Akademisi (Akademi-EM) üniversitemizin ve Eskişehir’in en büyük öğrenci organizasyonu, Türkiye’nin ise en büyük organizasyonlarından biridir. Gelenekselleşmesi başarılan ve ulusal nitelikte olan Akademi-EM, geçmiş yıllarda da Türkiye’deki endüstri mühendisleri ve endüstri mühendisi adaylarına öğrenci şehri Eskişehir’de ev sahipliği yapmıştır. Buradan geçen sene gerçekleştirdiğimiz AKADEMİ-EM’10 hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Mart ayında düzenleyeceğimiz Akademi-11’de sizleri de aramızda görmek isteriz.


IMG-20160120-WA0002

 

Sen de katıl!

Eğer ki sen de “geleceği bekleyen değil, geleceği yaşayan Endüstri Mühendisi” olmak istiyorsan hemen bizimle iletişime geç!

http://esoguemot.com/

 

[ad name="HTML-3"] 

 

 

 

 

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.