Öğrenci Kariyeri Banner

Geleceğe Dair Planlar

Geleceğe Dair Planlar
gelecek

Geleceğe Dair Planlar

Geleceğe dair planlarınız nelerdir? Örneğin şu anda bu makaleyi okuduğunuz sırada hangi noktadasınız ve 5 yıl sonra hangi noktada olmak istiyorsunuz? Bunun net bir planını çıkarabilir misiniz? Gerçekten bu karmaşık hayat yolunda varmak istediğiniz nokta neresidir? O noktaya varmakla hayat amacınızı tamamen gerçekleştirmiş olacak mısınız?

Birçok insan plan yapmadan yaşar. Tesadüfün rüzgarlarının savurduğu yerlere direnç göstermeden sürüklenir. Sonuç istisnalar hariç daima başarısızlıkla sonuçlanır. Ağustos böceği ve karıncanın hikayesini bilmeyen yoktur. Ağustos böceği, kışa hazırlık yapmak yerine eğlenceyi tercih eder. Karınca ise var gücüyle yuvaya besin taşır. Kış gelince ağustos böceği açlıktan kırılır ve karıncadan yardım ister. Karınca ona yardım etmez.

[ad name="Google Adsense"]

Plan Yapmak Çok Önemlidir

Çünkü onu yazın en verimli günlerinde çalışması için uyarmıştır. Fakat ağustos böceği onunla alay etmiştir. Bu nedenle karınca ona yardım etmez. Masalın sonunda ağustos böceği açlıktan ölür. Bu kanun en küçük böceklerde dahi geçerli bir kanundur. Karıncanın küçük beyin programı bile çalışma zamanında çalışmanın gerektiğini bilir. Kışın ise topladıklarını yemenin keyfini çıkarma zamanı gelir çatar. Birçok insan da ağustos böceği gibi davranır.

19-Geleceğe Dair Planlar

Her şeyi oluruna bırakır ve hiçbir plan –program yapmaz. Nasılsa açlıktan ölmeyeceğine olan inancı tamdır. Bu inanç onun eyleme geçmesini engeller. Ama gün gelir, ölmeyi yeğlediği halde sürünür. Ölmez ama sürünür.

Geleceğe dair planlarımız, bize geleceği kontrol etme gücünü vermezse de hedeflerimizi yakinen tutturmamıza yardımcı olur. Söz gelimi önümüzdeki 5 yıl içinde lüks bir araba almayı kafaya koyan bir insan, bunun için çalışıp çabalarsa belki lüks bir araba almayabilir ama kesinlikle araba sahibi olacağı kesindir.

Maaşlı bir işte çalışmayı kafaya koyan bir insan bunun için plan yapıp var gücüyle çalışmaya başlarsa er ya da geç istediği şeye kavuşur.

Evlenmek isteyip çoluk çocuğa karışmayı yıllardan beri planlayan bir insan bunun oluşması için gerekli şartları bir bir yerine getirir ve hedefine ulaşır. Çok az kimse, yıllardır yaptığı planların tüm çalışmaya rağmen boşa çıktığını görür. Bu insanlar istisnai olarak vardır.

Alıntı : Geleceğe Dair Planlar

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.