Öğrenci Kariyeri Banner

Fransızca Öğrenmek İçin 10 Sebep

Fransızca Öğrenmek İçin 10 Sebep

Küreselleşen dünyada yabancı dil bilmek önem kazanmaktadır.İngilizce bilmenizin artık zorunluluk olarak kabul edildiği günümüzde ikinci yabancı dil öğrenmek sizin için avantaj olabilir. Hangi dili öğrenmeniz gerektiğine karar vermek zannedildiği kadar kolay değil. Yeni bir yabancı dil öğrenmeyi düşünüyorsanız ve kararsızsanız bu yazı tam size göre. 

İşte Fransızca öğrenmek için 10 harika sebep!

1.Dünya dilidir

Fransızca 300 milyon insan tarafından konuşulan bir dildir. OIF(Uluslararası Frankofoni Örgütü) Fransızca konuşan ülkelerden oluşan uluslararası bir organizasyondur. OIF 88 üye devlet ve hükümetten oluşmaktadır. Fransızca, İngilizce'den sonra en çok öğrenilen ikinci yabancı dil olarak göze çarpmaktadır. Bunun yanı sıra Fransızca dünyada en çok konuşulan beşinci dildir.

İngilizce dışında dünyanın her yerinde öğretilen tek dildir. Fransa, bir milyona yakın öğrenciye Fransızca dil kursları düzenleyen en büyük uluslararası kültür enstitüleri ağını işletmektedir.

2. Uluslararası iş dünyası için önemlidir

 Fransızca ve İngilizce konuşabilmek, uluslararası iş dünyasında avantaj sağlamaktadır. Fransızca konuşabilmek, Fransa’daki ve dünyadaki diğer Fransızca konuşulan ülkelerde çalışma fırsatı bulmanızı sağlar. Ayrıca Fransa dünyadaki en büyük ekonomilerden biri ve yabancı yatırım için öne çıkan bir yer olarak önemli ekonomilerden biridir.

3. Kültür dilidir

 Fransızca Fransız mutfağı, moda, tiyatro, görsel sanatlar, dans ve mimarlık dilidir. Fransızca. Fransızca bilmeniz size edebiyat eserlerinin yanı sıra film ve şarkıların kapılarını aralar. Fransızca Victor Hugo,Molière, Léopold Sendar Senghor, Edith Piaf, Jean-Paul Sartre, Alain Delon ve Zinedine Zidane'nin dilidir!

4. Seyahat etmek için öğrenebilirsiniz

Dünyanın en çok turist çeken yeri olan Fransa, yılda 87 milyondan fazla ziyaretçi çekmektedir. Biraz Fransızca konuşmanız bile, Paris'i ve Fransa'nın tüm bölgelerini ziyaret etmenizi daha keyifli hale getirebilir.Fransa'nın kültürü ve yaşam tarzını hissedebilirsiniz. Fransızca bilmek,en azından kendinizi ifade edebilmeniz dünyanın Fransızca konuşulan bölgelerine seyahat ederken de size yardımcı olacaktır.

5. Yüksek öğretim için bir dildir

 Yüksek öğreniminizi yurtdışında devam ettirmek gibi bir düşünceniz var mı? Fransızca öğrenmeniz eğitim hayatınız için iyi olabilir. Avrupa ve dünyanın en iyi yüksek öğrenim kurumları arasında yer alan ünlü Fransız üniversitelerinde ve işletme okullarında eğitim almak için fırsatlara erişebilirsiniz.

6. Uluslararası ilişkilerin dilidir

Uluslararası İlişkiler bölümü son yıllarda ülkemizdebirçok kişi tarafından tercih edilen bir bölüm haline gelmiştir.Eğer uluslararası ilişkiler bölümü öğrencisi veya yeni mezunsanız Fransızca öğrenmek sizin için avantajlı olabilir. Fransızca, Birleşmiş Milletler, Avrupa Birliği, UNESCO, NATO, Uluslararası Olimpiyat Komitesi, Uluslararası Kızılhaç ve uluslararası mahkemelerin hem çalışma dili hem de resmi dili konumundadır. Ayrıca Fransızca, AB kurumlarının genel merkezinin bulunduğu üç şehrin dilidir: Strazburg, Brüksel ve Lüksemburg. 

7. Dünyayı açan bir dildir

Fransızca anlayabilme yeteneği, alternatif bir dünya görüşüne ulaşmanızı sağlar. Yeni bir dil öğrenmek yani Fransızca ,Dünyanın her yerinden Fransız düşünürleri ve liderleri ,Fransızca uluslararası medyadan haberleri takip etmenizi sağlar. (örn. TV5Monde, France 24 ve Radio France Internationale).

8. Öğrenmesi eğlencelidir

Fransızca öğrenmesi kolay bir dildir. Fransızca öğrenmeyi hem çocuklar hem de yetişkinler için eğlenceli hale getiren birçok metot vardır.

9. Diğer dilleri öğrenmek için önemlidir

Fransızca diğer dilleri özellikle de Roman dillerini (İspanyolca, İtalyanca, Portekizce ve Romence) ve İngilizceyi öğrenebilmek için iyi bir başlangıçtır.Çünkü İngilizce kelimelerin önemli bir çoğunluğu Fransızcadan türetilmiştir.

10. Sevgi ve aklın dilidir.

Fransızca genellikle aşk dili olarak adlandırılmaktadır.Güzel, zengin, melodik bir dili öğrenmek zevkli olabilir. Fransızca düşünceyi yapılandıran tartışmalar ve müzakereler için değerli bir analitik bir dildir.

Fransızca öğrenme sürecinizde başarılar dileriz!

KAYNAK


Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.