Öğrenci Kariyeri Banner

Finallere Çalışmak İçin Yapabileceğiniz 4 Muhteşem Hareket!

Finallere Çalışmak İçin Yapabileceğiniz 4 Muhteşem Hareket!
Merhaba sevgili okurlarım. Bugün sizler için şu final döneminde huzurlu ve rahat çalışabilmek adına yapabileceğiniz 4 muhteşem hareket ile karşınızdayım. Bildiğiniz üzere sınavlar can sıkar; ama finaller gençliğimizi emer ve ondan reçel yapıp masamıza koyar; fakat biz bu durumun yükünü biraz da olsa hafifletebiliriz. Peki bunu nasıl yapacağız? Çok basit 4 yöntem ile bu sorunun cevabını size aktarmaya çalışacağım ve eminim ki bu yöntemleri sizde biliyorsunuzdur fakat bazen gözümüzden kaçıyor ve heyecan içinde saçmalayabiliyoruz. Siz sevgili okurlarım için finallere çalışmak için 4 muhteşem hareket adlı yazım karşınızda!

İlk Olarak Çalışmak İçin Güzel Bir Rehbere İhtiyacımız Var

basinda-biz

Bir finale çalışmanın en iyi yolu eksiksiz not tutan canımız ciğerimiz  olan arkadaşlarımızdan not istemekten geçiyor maalesef , tabii not tutmayan bir insansanız. Notlarınızı toparladınız baktınız ki çok fazla konu var ve ne yapacağınızı bilmiyorsunuz hemen derslere giren başka bir arkadaşınızın yanına gidip ondan hoca nerelere parmak bastı ne dedi diye telaşsız ve cool bir şekilde sormanız gerekiyor(telaşsız gözükmeniz çok önemli).Tabii eğer hocanız insan sever bir bireyse direk ona da sorabilirsiniz. İlla ki birileri birkaç konuyu size attıracaktır. Size önemsiz, geç bunu falan diyecektir. Bu durumdan sonra çalışmak için bir plan hazırlamanız gerekiyor; çünkü finaller bir hafta içerisinde bitiyor. Yani final haftası içinde bir dersin finaline yeni çalışmaya başladıysanız veya öyle bir plan yapıyorsanız hiç kendinizi eve kapatmayın bir barda eğlenin yada cafenin birinde bir kahve için en çoğundan eğlenmiş olursunuz.

İkinci Güzel Hareketimiz İse Finallerin Başlamasına 2 Veya Daha Fazla Hafta Kala Ders Çalışmaya Yavaştan Başlanması.

Project-Time-Management

Son durak filmini herkes bilir bir grup insan vardır ve bu insanlar gerektiği yerde ölmediği için ölüm onları kovalar saçma sapan yerlerde öldürür bizde seyrederiz. Demek istediğim şey illa bir final kötü geçecek bütün hepsinin güzel geçme gibi bir ihtimali çok düşük. Ders çalışmaya zamanında başlarsak bir dersin finali kötü geçer; ama zamanında başlamamışsak o filmdeki roller coaster a binmişiz demektir. Yani bir dersin finali kötü geçecekken zincirleme şekilde diğerleri de kötü geçebilir. O yüzden sorumluluklarımızı bilip ona göre kendimizi motive etmeliyiz.

Üçüncü Hareketimiz İse Sınavdan Önce İyice Bir Kafa Dağıtmanız Olacaktır

entertainment-4

Final dönemine yaklaşırken gezin tozun arkadaşlarınızla iyice vakit geçirin, kafa dağıtın. Bunlar sizi iyice motive edecektir ve çalışma zamanı geldiğinde üstünüze düşeni çok güzel bir şekilde yerine getirmenizi sağlayacaktır. Unutmayın kendinizi en iyi siz tanırsınız. Bir işe ne zaman başlamanız gerektiğini ne zaman bitirmeniz gerektiğinin kararını her zaman siz verin bu tarz durumlarda verilen kararlar size hem final dönemi sonunda hem de yaşamınızda iyi bir karar mekanizmasına sahip olmanızı sağlayacaktır.

Dördüncü Hareketimiz İse Final Dönemi İçerisinde Zihnimizi Dinlendirmemiz

thumb_OpROPbNtQNQNU20haRTsvJzwQSAct77s3rH-oHB02iJcpbtY5QLlyCRdsYHs4mCb6vuz6bolrv1AQFxzPcEPbW1KLhMPF8jp4M7aQj__


Bu kısa; ama yorucu maraton içerisinde aklımız birçok bilgi ile kavruluyor ve sonrasında öğrenmemiz yavaşlıyor hatta yanlış öğreniyoruz sonra da patates oluyoruz. Bunun önüne geçmek için ise 40 dakikaya bir mola vermekten ve kısa yürüyüşler yapmaktan geçiyor. Yürüyüşlerin ve molaların kısa olması da önem arz ediyor. Nedeni ise zihnimizi dinlendirmek yerine daha fazla yormak istemememiz. Bu hareketi doğru yaptıktan sonra daha iyi öğreniyor ve yorumlayabiliyor olacaksınızdır.

Umarım yazımı beğenmişsinizdir şu yoğun ve tempolu zamanda sizi yazımın içinde biraz eğlendirmeye çalıştım .Eksik gördüğünüz veya yanlış olduğunu düşündüğünüz bir yer varsa lütfen yorumlara yazınız.

İyi günler...

 

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.