Öğrenci Kariyeri Banner

Farklı Olmak İçin Marka Olmak!

Farklı Olmak İçin Marka Olmak!
 


NASIL MARKA OLMALIYIZ?

Her yıl bizimle birlikte aynı bölümden mezun olan birçok kişi var. Mezun olduktan sonra herkesin hayali genelde iyi bir iş sahibi olmak, maaşın güzel olması vs. Bizim de böyle isteklerimiz var. Peki insan kaynakları departmanı en çok hangi soruyu sorar? ''Sizi neden işe alalım?''. Evet arkadaşlar bizi neden işe alsınlar diye aklımızdan geçirirken bu soruyu cevaplamanın en iyi yöntemlerinden biri de öğrencilik hayatımızda “Nasıl marka olurum?” sorusunun cevabını bulduğumuzda gerçekleşecek.

1

1)Hayal kurmaktan vazgeçmeyin

Hayal kurmak, plan yapmak beynimizi çalıştıran faaliyetlerdir. Aynı zamanda plan yapmak hedef belirlemek olduğundan motivasyonu da sağlar. İnsan bir şey hakkında hayal kurabiliyorsa onu yapabilir. Bilim adamları yaptıkları şeyleri hayal etmeselerdi onu gerçekleştiremezlerdi. Yenilikçi düşünmek gerekir.

 

2

 

2)Dünyayı takip et

Dünyayı takip etmek, en son haberlerden ve yapılan yeniliklerden bizi haberdar kılacaktır. Biz de bu durumda kendimizde olan eksiklikleri giderip, kendimizi geliştirebiliriz. Bu da bizim diğer adayların önüne geçmemize yardımcı olur. Dünyayı takip edip networkümüzü (iş ağımızı, bağlantımızı) geliştirmemiz gerekir.  Bu durum bize referans sağlayacak ve iş bulmamıza yardımcı olacaktır.

 

 

3

3)Zamanı iyi yönetmek

Yapmak istediklerimizi önem sırasıyla planlarsak her şeye vakit yetirebiliriz. Kıymetli zamanımızı boşa harcamamak gerekir. Örneğin yaz tatilleriniz staj yaparak geçirmek ve önemli bir nokta. Ayrıca diğer boş zamanlarımızı da dolu geçirmeliyiz. Peki ama nasıl? Kendimize bir şeyler katacak şeyler okuyabiliriz, araştırma yapabiliriz, İngilizce kelime egzersizi yapabiliriz aslında yapacak çok şey var…

4

4)Yabancı dil geliştirmek

Yabancı dil bilmek özellikle İngilizce bilmek çok önemli çünkü İngilizce globalde birinci dil olduğu için ve şirketler de birçok ilişkilerinin yönetimini bu dille sağladıkları için önemlidir. İngilizce şart, fakat başka bir dil daha eklemek sizi bir adım öne çıkaracaktır. Genellikle şu şekilde düşünürüz: “anlıyorum ama konuşamıyorum”, bu yüzden aşama aşama gitmemiz gerekir. Bu sıra şu şekilde takip eder: okumak, yazmak ve konuşmak. Pratik yapmak için yaz tatillerinde rehberlik yapabilir, yabancı dizi izleyebilir, yurt dışı programlarıyla deneyim kazanabilirsiniz.

 

5

5)Kişisel donanımı arttırmak

Birçok konuda bilgi sahibi olmamız gerekir ama bir konuda uzman olmak daha iyi olacaktır. Burada önemli olan bir konuda diğerlerinin  arasından ilk akla gelen olmaktır. Donanımı arttırmak da üniversite hayatımızı ne kadar dolu geçirdiğimizle alakalıdır. Kendinize tecrübe katmaya bakın ve hata yapmaktan korkmayın.

 

 

6

6)Hayatın içinde olmak

 Tüm bunları yaparken hayattan bağlantıyı koparmamak gerekir. Spor, sanat vizyonumuzu geliştirir. Bu tür ortamlarda bulunmak beraber olunan insanların niteliğini de değiştirir. Bir şeyler okunup, izleniyorsa bu sebeple  vizyonu geliştirmeye yönelik olmalısı daha iyi olabilir.

 

8

7)Merak et

Bir olayın ardındaki gerekçeleri sorgulamak: 5N1K gibi. Etrafında olan biteni keşfet. Yenilikleri takip et.

9

 

8)Kendine güven

Bir şeyler yapmak için birilerini beklemenize gerek yok. Hayatta her zaman birileri yanımızda olamayabilir, ya da biz bir şeyler beklediğimiz için bazı fırsatları kaçırabiliriz. Bu yüzden bekleme. Kendine güven, yapabileceğine inan. Harekete geç!

 

10

Özel içerik: Gülhan Adışen

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.