Öğrenci Kariyeri Banner

Evren Hakkındaki Fikirlerimiz Gelişiyor Mu?

Evren Hakkındaki Fikirlerimiz Gelişiyor Mu?
Evren, hep vardı ve olmaya devam ediyor. Evren hakkındaki fikirlerimiz aklımızı karıştırmaktadır. Sanki yüksek bir yerden düşerken, içinizde hissettiğiniz o duygu gibi, içimizi gıcıklayan bir meraktır bu. Biliyoruz ki artık sırrını çözmeye yakınız. Evren'in büyüklüğü ve yaşı, insan aklının alamayacağı kadar büyüktür. Küçük gezegenimiz Dünya ise, bu büyüklüğün sonsuzluğunda bir yerlerde kaybolmuştur. İlk defa olmak üzere, kendimiz ve gezegenimizin kaderine hükmedecek kuvvetimiz vardır. Bu büyük bir tehlike demektir; ama türümüz daha hâlâ genç, meraklı ve cesurdur. Ve de oldukça azimlidir.

b3860d95e04011b5082cf4e84a784b31d7c332bb

Son birkaç bin yıldır evren ve Evren’deki yerimiz ile ilgili hiç beklenmeyen inanılmaz ve şaşırtıcı keşifler yapıldı. Şu anki bilgilerimiz de sabah gökyüzünde uçup giden bir toz zerresi kadar küçücüktür. Evren'in içlerinle doğru yapacağımız bir yolculuğa başlamak üzereyiz. Galaksiler, güneşler ve gezegenleri ziyaret edip, hayat ve bilincin evrimle gelişmesini ve yok olmasını inceleyeceğiz. Tamamen buzdan dünyalar, elmas yıldızlar, güneş ağırlığında atomlar ve atomdan küçük evrenler göreceğiz. Ayrıca bu yolculuk, evimiz olan gezegenimizi paylaştığımız, bitkiler ve hayvanlarla ilgili bir hikâye de olacaktır. Bizimle ilgili bir hikâye olacaktır. Şu anki evren ile ilgili bilgilerimize nasıl ulaştık peki?

Evren şu anki evrimimizi ve kültürümüzü nasıl şekillendirdi, hatta belki kaderimiz de etkiliyordur. Nerede olursa olsun gerçeğin peşinde olacağız; fakat gerçeği bulmak için hem hayal etmeli hem de şüpheci olmalıyız. Kuramlar geliştirmekten çekinmemeliyiz. Gerçek olanla olmayanı da ayırt etmeliyiz. Evren'in kendisi, doğa dediğimiz muazzam makine ve içindeki mükemmel iç ilişkiler ve gerçeklerle dopdoludur.

,be5hxgwlW0elMUqjCgOo2Q

Dünya'nın yüzeyi ise kozmik okyanusun bir kıyısı gibidir. Bu kıyı kesimde ne öğrenebildiysek öğrendik. Son zamanlarda bu kıyının biraz daha içlerine yöneldik, su seviyesi ise ayak bileğimiz kadar ve su daha da davetkâr gibi. İçimizden bazıları geldiğimiz yerin neyi ifade ettiğini iyi biliyor. Nereye gidersek gidelim her yerde aynı şeyle karşılaşıyoruz. Çünkü, içimizde de bir evren var, hepimizin yapıtaşı aslında yıldızlardır. Evren'i kavrayabilmenin temelleri bizim içimizde zaten vardır. İşte her birimiz için yolculuğun başladığı yer de burası zaten. Evren'i her türlü engellemelerden arınmış hızlı ve tamamen hayali bir gemi ile müzik ve kozmik uyum beraberliğinde keşfederken, bu yolculuk bizi, uzayda herhangi bir zamana ve yere götürebilir. Gemimiz ise bir kar tanesi kadar mükemmel ve bu karahindiba tohumu kadar organik olacak, bizi rüyalar alemine ve gerçeklerin dünyasına taşıyacaktır.

universe-hologram

Tıpkı insanlar gibi yıldızlar, gezegenler ve galaksiler doğarlar, yaşar ve ölürler. Hepsinin ergenlik dönemleri hareketli geçer. 100 milyon yıl kadar süren ilk safhalarında merkezi bir patlama yaşayabilirler. Radyo teleskoplarla görülebilen bu patlamanın enerjisi, tüm kâinatta yankılanır. Patlamanın merkezine yakın olan dünyalar yanıp kül olurlar.

Sonsuz-Karanlik-Evren-1

Merak ediyorum da acaba ne kadar gezegen ne kadar uygarlık yok olmuştur şimdiye kadar!

Özel İçerik: İsa Kaya

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.