Öğrenci Kariyeri Banner

EUROAVIA'da 3. Türk Üniversitesi!

EUROAVIA'da 3. Türk Üniversitesi!
Uçak ve Uzay Mühendisliği Öğrencileri Avrupa Topluluğuna üyelikleri olan Orta Doğu Teknik Üniversitesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi'nin ardından Ondokuz Mayıs Üniversitesi de üyelik aşamasını başarıyla tamamlayarak Avrupa'da ülkemizi temsil etmeye hak kazandı!

EUROAVIA

(The European Association of Aerospace Students)


(Uçak ve Uzay Mühendisliği Öğrencileri Avrupa Topluluğu)


1959’da kurulan, aralarında Ankara ve İstanbul’un da bulunduğu 19 Avrupa ülkesinden 43 üniversitenin yer aldığı 2000’in üzerinde üyesi bulunan bir topluluktur. Topluluğun amacı, Avrupa’daki uçak ve uzay mühendisliği öğrencileri ve hava-uzay endüstrisi arasında bağlantı sağlamak, öğrenci değişim programları ayarlamak ve öğrenciler için fırsat yaratmaktır.

Düzenledikleri Etkinlikler:

  • Kongreler

  • Sempozyumlar

  • Dizayn Atölye Çalışmaları

  • Formasyon Atölye Çalışmaları

  • Fly-In (Gezilere Yönelik Etkinlikler)

  • AMEAC (Yıllık Genel Kongre)

  • EMEAC (Yıllık Genel Kurultay)

  • Air Cargo Challenge (İnsansız Hava Aracı Yarışması)


2015 yılının Kasım ayında kurulan Ondokuz Mayıs Üniversitesi Uçak ve Uzay Mühendisliği Kulübü, ilk olarak topluluğa aday üyelik talebinde bulunmuş ve uluslararası yönetimden onay alarak 2016 yılında İspanya'nın Valensiya Şehrinde Valensiya Politeknik Üniversitesi'nde (Universitat Politècnica de València)  düzenlenen yıllık genel kurultaya davet edilmişlerdir.

IMG-20160422-WA0025

Orada Samsun şehrinin, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi'nin aynı zamanda Uçak ve Uzay Mühendisliği Kulübünün tanıtım sunumunu yaptıktan sonra oylama ile üye olan üniversitelerin temsilcilerinden onay alarak aday üye topluluk statüsü elde etmeye hak kazanmışlardır.

Son aşama ise 1 sene içerisinde uluslararası etkinlik düzenleyerek Avrupa'daki öğrencileri şehirlerinde ağırlama görevidir. 2017 Şubat ayında Samsun'da gerçekleşen uluslararası FLY-IN SAMSUN etkinliği ile bu aşamayı da başarıyla tamamlamışlardır. 1 hafta süren etkinlikte konferanslar, teknik geziler, şehir gezileri, eğlenceler ve kültür gecesi gibi aktivitelerin yanında katılımcılar Samsun üzeri uçuş imkanı yakalamıştır.

17015736_1835722893364051_1878479140944994065_o

Uçak ve  Uzay Mühendisliği Kulübü, 2017 Nisan ayında Portekiz'in Covilha şehrinde gerçekleşen yıllık genel kurultayda etkinlik sunumunu yaptıktan sonra bütün temsilcilerden onay alarak EUROAVIA'ya üye topluluk konumuna gelmiştir.

WhatsApp Image 2017-05-04 at 22.24.48

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Havacılık ve Uzay Topluluğu'nun (ODTÜ HUT) ve İstanbul Teknik Üniversitesi Uçak ve Uzay Mühendisliği Kulübü'nün (İTÜ UUMK) ardından ülkemizi Avrupa'daki havacılık öğrencileri arasında temsil edecek 3.Üniversite ve topluluk Ondokuz Mayıs Üniversitesi Uçak ve Uzay Mühendisliği Kulübü (OMÜ UUMK) olmuştur.

eurovıa logo1

Özel İçerik  İbrahim Yıldız

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.