Öğrenci Kariyeri Banner

Eskişehirli Dahi Çocuklarımız CERN'i Gezdi

Eskişehirli Dahi Çocuklarımız CERN'i Gezdi
ECE Türkiye tarafında yönetilen Espark Alışveriş Merkezi, 10. yılında Bilişim Garajı Akademisi ile birlikte Türkiye’nin en kapsamlı sosyal sorumluluk projelerinden birine imza atarak bin çocuğa kodlama, 3D yazılım, robotik tasarımı kapsayan bilişimle üretim eğitimi verdi. Eğitim sonrasında 28 Nisan 2018'de düzenlenen ‘Kodbilir Festivali’nde birinci olan grupta yer alan üç öğrenciyi, İsviçre’nin Cenevre kentinde bulunan Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi’ni (CERN) gezisi ile ödüllendirdi.

big-1700-1-2016-02-22-1456139890

Espark AVM Müdürü Berkay Damgacı, yaptığı açıklamada, “"CERN'in dünya bilimindeki yeri belli. Biz de bu çocuklarımıza vizyon katabilmek adına burayı seçtik. AVM’ler yaşayan yerlerdir. Espark olarak alışveriş merkezimiz içinde kurduğumuz laboratuvarla Eskişehirli bin çocuğa geleceğin yabancı dili olan kodlama eğitimini verdik. Geleceğin mimarları olan çocuklarımıza yatırım yapmak istedik. Onları hayallerinin peşinden gitmeleri gerektiği konusunda yüreklendirdik. Ödül olarak büyük düşündük ve nükleer araştırmaları ile dünyanın en önemli bilim merkezlerinden CERN’e götürdük. Geleceğimizi emanet ettiğimiz çocuklarımız için çok verimli ve keyifli bir gezi oldu” ifadelerini kullandı.

Eğitimi ücretsiz sunduklarını belirten Damgacı, yarışmada birinci olan üç çocuğun ve kendilerine refakat eden ebeveynlerinin tüm seyahat masraflarını da karşıladıklarını aktardı. Yaptıkları projenin çocukların vizyonunu genişletmeyi ve Türk bilimine katkıda bulunmayı amaçladığını dile getirdi.

"En büyük dileğim Türkiye'deki diğer AVM'lerin de bu ve benzeri projelerle bilime katkı vermeleri." diyen Damgacı, eylül ayı sonunda otobüs içinde oluşturacakları bir laboratuvarda AVM'ye gelme imkanı bulunmayan köylerdeki öğrencilere de aynı eğitimi vereceklerini kaydetti.

CERN’de birçok yeni bilgi öğrendiğini ifade eden yarışmanın birincilerinden 13 yaşındaki Eren Konak, "Gelecekte Büyük Patlama teorisi (Big Bang) tamamen anlaşılamazsa bunu anlaşılabilir duruma getirmeyi umuyorum. Bunu da Türkiye’de yapmak istiyorum" açıklamalarında bulundu.

CERN’i gezen 11 yaşındaki Ahmet Metin Doğaner, "Espark’a verdiği eğitimler ve CERN gezisi için çok teşekkür ediyorum. İleride Türkiye’de olmayan bir şeyi yapmak istiyorum, ama henüz karar vermedim" şeklinde konuştu.

45a9b4449cd4030f40804e316f46aa04

 

Gelecekte bilgisayar mühendisi olmayı hedefleyen Toki Şehit Emre Polat İlkokulu 4/D öğrencisi 10 yaşındaki Ömer Eymen Özsert ise, yayalar için yaptığı kodlama projesi ile birinciliği kazandı. Trafik kazalarının engellenmesi için yaptığı proje hakkında bilgiler veren Özsert, "Yaptığımız kodlama programı ile yayaların trafik kazalarına karışmasını engellemek istedik. Bunun için yayalara kırmızı ışık yanarken uyarı sistemleri oluşturduk. Birçok kişi arasından birinci olabilmek beni mutlu etti. İsviçre'ye gideceğim için heyecanlıyım" dedi.

kucuk-profesor-cern-yolcusu-eskisehirekspres-09052018-2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

CERN ziyareti boyunca rehberler ve merkezde görevli bilim adamları, Eskişehirli öğrenciler ve ailelerine yapılan bilimsel çalışmalara ilişkin bilgi verdi.

KAYNAK 2 3

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.