Öğrenci Kariyeri Banner

Erzurum'da Yazılan ve Sadece "İçindekiler" Bölümünden Oluşan Efsane Doktora Tezi

Erzurum'da Yazılan ve Sadece "İçindekiler" Bölümünden Oluşan Efsane Doktora Tezi
Erzurum Atatürk Üniversitesi doktora öğrencisi Meriç Aybar'ın 2015 yılında yazdığı ve incelendiğinde yalnızca "içindekiler" bölümünden oluştuğu anlaşılan doktora tezi gündeme oturdu.



Öncelikle YÖK'ün tez merkezinden ulaşılabilen doktora tezini buradan inceleyebilirsiniz.






Doktora tezini açtığınızda her şey gayet normal. Konusu 19. yüzyılda Osmanlı'yı ziyaret eden yabancı yazarların eserlerinde Osmanlı halk hayatının derlenmesi.






Biraz aşağı indiğimizde başkan ve jürilerin de onayını görüyoruz.






Biraz daha ilerlediğimizde Meriç Aybar, tezde birazdan bahsedeceği konunun özetini de yazmış. Buraya kadar da her şey güzel.






Daha sonra karşımıza doktora tezinin "İçindekiler" bölümü çıkıyor. Buraya kadar da herhangi bir sıkıntı yok. Nelerle karşılaşacağımızı bilmek isteriz elbette.






Ancak daha sonra sayfayı aşağı doğru kaydırdığımızda tezin içinde "içindekiler" kısmı haricinde bir şey neredeyse göremiyoruz.






İkinci, üçüncü, dördüncü bölüm... Hep benzer şekilde sıralanıyor ve ileride konuya dair bir şeyler okuyacağımız ümidiyle sayfayı aşağı doğru kaydırmaya devam ediyoruz.






Ancak o da ne? Beşinci bölüme geliyoruz ve bir anda karşımıza "Sonuç ve Öneriler" adlı bir bölüm çıkıyor. İçindekiler kısmından sonra anlıyoruz ki doktora tezi bir anda bitmiş.






Acaba yanlış mı gördük diye düşünüyoruz fakat hemen aşağıdaki "Kaynakça" bölümüyle birlikte emin oluyoruz ki doktora tezi gerçekten de sona ermiş.






Peki kimdir bu Meriç Aybar? Doktora tezinin en sonunda yer alan özgeçmişe göz gezdiriyoruz.

Doktora tezinin yazıldığı sene, yani 2015 yılında  "DİREK"(?) doktora hakkı kazanmış bir öğretim görevlisiymiş.








Küçük bir araştırmayla güncel bilgilere ulaştığımızda ise Meriç Aybar'ın şu anda Erzincan Üniversitesi'nde yardımcı doçentlik yaptığını öğreniyoruz.






Eğitim bilgileri sekmesini açtığımızda malum tezle biten doktorasını 1 yılda tamamladığını öğreniyoruz.

Normalde 4 sene gibi bir sürede biten doktora nasıl oldu da 1 senede bitti, anlamak oldukça güç.


Kaynak





Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.