Öğrenci Kariyeri Banner

Elon Musk, Yaşadığımız Gerçekliğin Aslında Bir Simülasyon Olduğunu İddia Ediyor

Elon Musk, Yaşadığımız Gerçekliğin Aslında Bir Simülasyon Olduğunu İddia Ediyor
Elon Musk -ki çok yakından her adımını ve çalışmasını takip etmeye çalışırım- 2016 Kod Konferansı’nda söyledikleri ile adeta herkesi şoke etti.

Söylediği şey tam olarak şöyle: “There’s a one in billions chance that [our reality] is base reality!” Eğer çevirecek olursak sanırım şöyle demek en doğrusu olur: “Bizim gerçekliğimizin orijinal gerçeklik olma ihtimali milyarda bir!

Daha da açacak olursak eğer Elon Musk aslında bizim şu anda bir hayat yaşadığımızı sandığımızı, aslında gerçek bir hayat yaşamadığımızı ve yaşadıklarımızın tamamen bir simülasyon olduğunu öne sürüyor. Yani bir başkasının oynadığı bir bilgisayar oyunundaki karakterlerden başka bir şey değiliz.

Bu olaya bilimsel olarak bakacak olursak Elon Musk’ın açıklamaları tamamen mantık dışı ama bu açıklamaların birer metafor olduğunu düşünüyorum. Şu anda yaptığı çalışmaları ve uzun vadedeki hayal ve planlarını ele alacak olursak bu konuda kendisini saatlerce veya günlerce dinlemek lazım ki tam olarak ne demek istediğini anlayalım.

Tabi şöyle bir ihtimal de olabilir, başardıklarına ve yapabildiklerine artık kendisi de inanmıyor ve tamamen hayal dünyasında ürettiği şeyleri gerçekleştirebiliyorsa aslında bir simülasyonda olduğu için bunu yapabildiğine inanmaya başlamış olabilir. (Şaka)

Bu simülasyon konusunda eğer siz de Elon Musk gibi düşünüyorsanız eğer Person Of Interest dizisine başlamanızı ve eğer izliyorsanız da 99 ve 100. bölümünü tekrar izlemenizi tavsiye ederim. Tam da bu konuda çok güzel felsefik yorumlar yapılıyor.

Kaynak

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.