Öğrenci Kariyeri Banner

Düzenli Okumanın 10 Faydası

Düzenli Okumanın 10 Faydası
Okumanın ne denli önemli bir aktivite olduğu okuma-yazma öğrendiğimiz ilk günden beri bize anlatılır durur. Her zaman okumamız gerektiği telkin edilir. Gelin şimdi okumanın zorunluluk tarafını bir kenara bırakalım ve bize sağlayacağı faydaların üzerinde duralım.

1) Mental Uyarılma

Araştırmalar gösteriyor ki düzenli olarak okumak, mental olarak uyarılmayı bu da Alzehimer ve bunama gibi hastalıklara yakalanma ihtimaliniz azaltır.

read-reading-books-2

2) Stres Seviyesinde Azalma

Günlük hayatınızdaki stres seviyeniz ne olursa olsun, iyi bir kitap sizi tüm bunlardan uzaklaştırarak stres seviyenizi azaltır.

pexels-photo-134685

3) Bilgi Birikimi

Okuduğunuz her satır beyninizde yeni bir bilgi olarak depo edilir. Bunun ne zaman işinize yarayacağını bilemeseniz de bilmek her zaman sizi bir adım öne geçirecektir. Ne de olsa bilgi güçtür... :)

VRS181-Where-to-find-knowledge-in-the-vacation-rental-business

 

4) Hafıza Gelişimi

Kitap okuduğunuzda hikayenin tüm detaylarını aklınızda tutmanız gerekir, bu aktiviteyi düzenli olarak yapmak beyne antrenman olacağından hafıza kapasitenizi geliştirir.

Memory_2880x1405-2880x1405

5) Kelime Haznesini Geliştirir

Okumak her zaman yeni kelimeler öğrenmenizde katkısı en büyük olan uğraştır. Düzenli okuduğunuzda kelimelerin kullanımlarını da görmenizle beraber öğrenme kolaylaşacağından, okumak kelime bilginizi geliştirmede çok faydalıdır.

1

6) Analitik Düşünebilmeyi Sağlar

Hikaye okuduğunuzda serim, düğüm ve çözüm aşamalarına tanık olursunuz. Parçaları birleştirmek ve sonuca ulaşmak çözüm bulma kapasitenizi ve analitik düşünme yeteneğinizi arttıracaktır.

351

7) Konsantrasyon ve Odaklanmayı Arttırır

Çağımızda gelişen medya, hızlı tüketim ürünleri, internet ve televizyon gibi teknolojiler hayatı kesinlikle duraksamadan yaşıyor oluşumuzun odaklanma süremizi kısalttığı bir gerçek. İşte tüm bu dış etkenlere rağmen okuma etkinliği beynimizin biraz durup önümüzdeki şeye konsantre olmasını sağlar ve bu becerilerimizi geliştirir.

Conceptual Books

8) Daha İyi Yazma Becerisi

İyi  bir yazar olmak için önce iyi bir okur olmak gerekir. Okuma etkinliği edebiyat konusunda sizi daha fazla bilgi sahibi yapacak ve bu da istediğinizde yazabilmenizi sağlayacaktır.

booksforyear11

9) Sakinlik

Stresi azalttığını zaten söylediğimiz okuma, size huzurlu bir ortam yaratacak bir an olsun yaşadığınız gerçekliğin bencilliğinden size kaçış sağlayacak ve size sükunet kazandıracaktır.

48381-qvqfskfhab-1483079896

10) Ücretsiz Bir Eğlence!

Kitap okumak çok da pahalı olmayan bir hobidir. Kitap fiyatlarını bir kenara bırakırsak günümüzde kitaba ulaşılabilecek bir sürü uygulama ve sizi kitapla buluşturacak kütüphaneler var.

Özgün Çeviri: Rabia Gül Yazar

Kaynak

 

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.